Начало arrow Актуално arrow Международни новини
Международни новини
Дайте своите идеи за „Глобална визия за библиотеките“ Печат
logo-ifla.png
През 2017 г. ИФЛА започна да проучва предизвикателствата и възможностите на библиотеките по света. Нашият собствен принос към дискусията стана основа на обобщените резултати на Доклада за Глобалната визия за библиотеките на ИФЛА, където бяха посочени десет възможности (на руски език) за справяне с общите предизвикателства.
Сега ИФЛА се нуждае от нашите идеи, за да превърне тези възможности в осъществима реалност. С пула от идеи (на руски език) по проекта „Глобална визия за библиотеките“ ИФЛА предлага на всеки библиотекар и библиотечен привърженик шанс да допринесе за колективната визия за бъдещето на библиотеките, за новата стратегия на ИФЛА, основана на възходящия принцип на управление отдолу нагоре, за нашата собствена стратегия.
Изпратете вашите идеи за действия, за да изпълните глобалната визия на ИФЛА и да помогнете за разработването на новата стратегия на ИФЛА. ИФЛА иска да чуе всички мнения от всяка страна по света.
Как може да участвате:
Отидете на сайта (на руски език) и изпратете идеите си. Платформата е достъпна на всичките седем езика на ИФЛА, а предложенията могат да се правят на всеки от тези езици. Изпратете вашите идеи преди 31 октомври 2018 г.
 
Стипендии за участие в Годишната конференция на IALL в Люксембург Печат
iall-2018.jpg
Международната асоциация на юридическите библиотеки (IALL) предоставя възможност за кандидатстване за финансова помощ за участие в 37-та Годишна конференция на IALL, която ще се проведе в Люксембург от 30 септември до 3 октомври 2018 г. 
За да кандидатствате за редовна стипендия в размер до 2 000 щ.д., която покрива разходите за участие в конференцията, трябва да попълните онлайн формуляра. Всички приложения и придружаваща документация трябва да бъдат на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 14 май 2018 г. Допълнителна информация може да намерите тук.

 
Финансова подкрепа за участие в конгреса на ИФЛА в Куала Лумпур, Малайзия Печат
ifla-2018_logo.png
Организационният комитет на Световния библиотечен и информационен конгрес на ИФЛА 2018 осигурява средства за 20 делегати, като ще заплати регистрационната такса за участие в конгреса, който ще се проведе в Куала Лумпур, Малайзия от 24 до 30 август 2018 г. Предимство се дава на кандидати, които:
- за първи път ще участват в Световния библиотечен и информационен конгрес;
- членуват в националната библиотечна асоциация.
Кандидатите трябва да приложат:
- автобиография;
- мотивация за професионалната полза от присъствието им на конференцията (макс. 200 думи);
- доказателство за принадлежност към националната библиотечна асоциация (писмо от асоциацията).
Заявленията трябва да бъдат подадени най-късно до 1 март 2018 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

 
Финансова подкрепа за участие в онлайн курсовe Печат
alcts.png
Асоциацията за библиотечни колекции и технически услуги (ALCTS), която е подразделение на Американската библиотечна асоциация, приема заявления за финансова помощ за участие в онлайн курсовe по различни библиотечни дисциплини, които ще се проведат между 29 януари и 31 август 2018 г. Едно свободно място за всяка сесия е на разположение на библиотекарите и информационните специалисти от развиващите се страни.
Пълната информация за графика на предлаганите курсове, за безвъзмездните средства, включително критериите за допустимост и връзка към формуляра за кандидатстване, може да намерите тук. Заявленията могат да се подават до 15 януари 2018 г.
 
<< Първа < Предишна 1 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 4 от 4
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.