Архив на информациите от 2009 г.
Среща на Работната група по програмата Глобални библиотеки – България Печат
ББИА

На 19 ноември 2009 г. се проведе среща на Работната група по проекта “Глобални библиотеки – България”. По предложение на ББИА бяха обсъдени следните въпроси:

1. Организационни подходи на Комитета за управление на програмата и Звеното за управление на програмата – комуникация с регионалните координатори и с партньорите.
2. Изпълнение на дейностите по комуникация и застъпничество за програмата.
3. Предстоящи дейности през следващите шест месеца.
4. Възможности ББИА да участва в изпълнението на отделни дейности по програмата в духа на проведената среща на 19 - 20 октомври т.г. в Хага.

Пълен текст...
 
Възможност за финансиране на развитието на иновативни услуги в обществените библиотеки Печат
ББИА

Electronic Information for Libraries обяви получаването на тригодишен грант от 1.4 милиона щатски долара от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс", за да насърчи развитието на иновативни услуги в обществените библиотеки в развиващи се страни и държави в преход. Български библиотеки също могат да кандидатстват по програмата, наречена Public Library Innovation Program. Повече информация можете да намерите в поканата за изпращане на предложения и в списъка с факти, публикувани по-долу и да свалите формуляра за кандидатстване, като щракнете тук.

 pdf.gifПокана за изпращане на предложения (412.71 KB)

 doc.gifСписък с факти (99.5 KB)

Информацията е предоставена от екипа на програма "Глобални библиотеки"

 
Международeн УДК семинар 2009 Печат
ББИАМеждународният УДК семинар 2009 - "Каталогизацията на кръстопът - различни възможности за използване", се проведе в Кралската библиотека в Хага, Холандия на 29 и 30 октомври. В него участваха 135 библиотекари, информационни специалисти, университетски преподаватели и изследователи от 32 страни.
Пълен текст...
 
Представяне на книгата Избрани страници от Тодор Боров Печат
СУ

 

На 24 ноември 2009 г. от 16.00 ч. 
в СУ "Св. Климент Охридски" 
ще бъде представена книгата 
Тодор Боров. Избрани страници 

 

Покана  

 
Регионална краеведска конференция във Враца Печат
РБ ВрацаНа 19 ноември 2009 г. от 10.00 ч. Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца бе домакин на Шестата регионална краеведска конференция „Миналото на родния край – послание към бъдещето”, традиционно организирана от библиотеката и Регионален инспекторат по образованието на МОН – Враца. Темата за 2009 година бе „Народните занаяти в миналото и днес”. 
Пълен текст...
 
Обучение за библиотекари без квалификация в НБИВ Печат
РБ Пловдив

От 11 до 13 ноември 2009 г. отдел „Методичен” на НБИВ проведе тридневно обучение за библиотекари без библиотечна квалификация. Присъстващите 26 библиотекари бяха представители на градски и селски читалищни библиотеки от областта.

Пълен текст...
 
Втори практически курс по проект Обучение през целия живот Печат
РБ ВарнаВъв втората седмица на ноември Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна проведе втори практически курс в рамките на програма "Грюндвиг": Long Life Learning For Seniors (LL4S). Курсът е с предмет "Компютърни и информационни умения за начинаещи", а обучаемата целева група е възрастни хора над 60 години. / Повече
 
Библиотеки, включени в Етап 2009 на Програма „Глоб@лни библиотеки - България” Печат
Глобални библиотеки - България

Обявен е списъкът от обществени библиотеки, предложени за включване в първата фаза (Етап 2009) на програма „Глоб@лни библиотеки - България”
5 ноември 2009 І Програма „Глоб@лни библиотеки - България”

455 библиотеки, включени в програмата "Глоб@лни библиотеки - България", ще бъдат модернизирани
5 ноември 2009 | 11:27 | Агенция "Фокус"

 
Обучения за продължаваща квалификация в Пазарджик Печат
РБ ПазарджикОтдел „Координация и връзки с обществеността” в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” традиционно организира и провежда семинари, практикуми и обучения за продължаваща квалификация на библиотекарите от Пазарджишка област.
Пълен текст...
 
Будители от Тутраканско Печат
Нова ЧернаВ библиотеката на НЧ „Васил Йорданов” - село Нова Черна, област Силистра се събраха читатели от всички възрастови групи, за да отбележат празника на народните будители – 1 ноември. Всеки посетител получи разделители за книги, изработени от членовете на клуба „Приятели на библиотеката”. Гости на вечерта бяха Мирела Станкова - общински съветник, Стоянка Павлова - местен писател, Маргарита Владева и Наталия Генчева - учители. Кръжочниците поздравиха всички с литературната програма „Будители от Тутраканско”. Петко Станков и Тодор Бончев се въплътиха в героите на Надежда Драгова от книгата „Знай свой род и език” - Паисий Хилендарски и дядо Стамен.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 77
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.