Архив на информациите от 2009 г.
1 ноември - Ден на народните будители Печат
Ден на народните будители
Честит празник, Българи!

В с. Величково, община Пазарджик, има едни много умни, весели и малко палави ученици, които от три години  участват в Клуб „Приятели на книгата” към  Народно читалище „Отец Паисий”. Те са колкото еднакви, толкова и различни, но имат една обща цел – да творят, да се учат, та в живота да сполучат. Тези чудни деца се събират всеки последен петък от месеца заедно с библиотекаря Соня Консулова и г-жа Емилия Апостолова. Обсъждат книги, предстоящи празници, а някои се осмеляват и да пишат стихчета и приказки и на тези сбирки ги обсъждат.

Пълен текст...
 
В НЧ Просвета - Мездра в навечерието на 1 ноември Печат
НЧ - Мездра

През изминалата седмица в Мездра се осъществиха няколко изяви за отбелязванена Деня на народните будители. По този повод на 28 октомври читалищната библиотека, съвместно с ІІІб клас с класен Лилия Христова от ОУ ”Христо Ботев”, организира и осъществи „Среща на поколенията” и презентация „80 г. от построяването на сградата на ОУ ”Христо Ботев”, която беше представена пред учители, родители и ученици. Учителите ветерани от училището - Виолета Митева и Вера Михайлова, разказаха интересни моменти от историята на основното училище.

Пълен текст...
 
Практикум в РБ - Враца Печат
РБ - Враца

В изпълнение на задълженията си по Закона за обществените библиотеки за оказване на квалификационна и експертно-консултантска дейност за библиотеките на територията на област Враца, Регионална библиотека „Христо Ботев” организира практикум с новоназначени и неквалифицирани библиотекари за придобиване на минимум библиотечни знания.

Пълен текст...
 
130 години НВИВ - Пловдив Печат
РБ Пловдив
Програма  
за отбелязване 130-годишнината
от основаването на 
Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив
 Честито, колеги!  
 
Съобщение на ЕК за авторското право в икономиката на знанието Печат
ББИАЕвропейската комисия прие съобщение относно авторското право в икономиката на знанието с цел справяне с важните културни и правни предизвикателства на масовата цифровизация и разпространение на книги и особено на фондовете на европейските библиотеки.
Повече в информацията на Нели Огнянова Авторското право в икономиката на знанието.

 

 
Възможност за финансиране на проекти на университетски библиотеки Печат
ББИА
Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявява процедура по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-07/2009 "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации"
Пълен текст...
 
Виртуална библиотека на книжарницата на ЕС (EU Bookshop Digital Library) Печат
ББИА

Сканирането на 12 милиона страници прави възможно безплатното изтегляне на повече от 110 000 публикации на ЕС от виртуалната библиотека на книжарницата на ЕС. На 16 октомври на Франкфуртския панаир на книгата се състоя пускането в действие на библиотеката, като тя предлага всички публикации, редактирани от Службата за публикации, издадени от името на институциите, агенциите и други органи на ЕС от 1952 г. насам.

Повече на страницата на Европейската комисия

 
Научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации" 2009 Печат
РБ - В. Търново

На 17 и 18 ноември 2009 г. в Народна библиотека "Петко Р. Славейков" – Велико Търново ще се проведе Осма национална научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации". Конференцията обхваща теми в областта на библиотечното дело, печатните комуникации и медиите и е в рамките на тържествата за 120-годишнината на Народната библиотека.

Покана / Заявка за участие / Програма  

 
Представители на българската библиотечна общност участваха в Световния конгрес на ИФЛА Печат
ББИА

През тази година 18 представители на българската библиотечна общност участваха в редовната годишна конференция и световен конгрес на Международната федерация на библиотечните асоциации и институти - IFLA (www.ifla.org), който се проведе от 23-ти до 27-и август в Милано, Италия.

Пълен текст...
 
Доброволец в РБ - Ловеч Печат
РБ - ЛовечРегионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” осъществява съвместен проект „Утвърждаване на Ловешката библиотека като обществен информационен център” със Сдружение „Екомисия 21 век” - Ловеч. Целта на проекта е да се популяризира дейността на библиотеката и да се утвърди като информационно средище на идеи и инициативи, като привлекателно място за младите хора от града. Проектът е с продължителност шест месеца и дава възможност на различните общности от града да опознаят културата на друга европейска страна; да се проучат, разкрият и реализират многообразните младежки интереси; да стимулира младите хора в четенето като вид дейност, както и стремеж към повишаване на културната грамотност.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 77
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.