Архив на информациите от 2010 г.
1 ноември в с. Величково Печат
с. Величково

Народно читалище „Отец Паисий – 1930” и ОУ „Васил Левски” - с. Величково, общ. Пазарджик, почетоха  Деня на будителя – 1 ноември.  

Пълен текст...
 
Да си спомним с любов и усмивка за Борис Димовски в Асеновград Печат
ГБ АсеновградНа 20 октомври 2010 г. се навършиха 85 години от рождението на големия български карикатурист, художник и общественик Борис Димовски, роден в асеновградското село Яврово. По този повод Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” – Асеновград представи експозиция на карикатури и илюстрации на твореца под надслов „Да си спомним с любов и усмивка за Борис Димовски”.
Пълен текст...
 
Изложба за 1 ноември в Свищов Печат
ПБНЧ Свищов

Библиотеката при Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856" в Свищов отдаде почит и уважение на Празника на духовността – 1 ноември. С уредената във фоайето на библиотеката изложба "1 ноември! Поклон, будители народни!" изрази своята съпричастност към делото на ония велики българи, достойни люде на перото и онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България и как се мре за нея! 

Пълен текст...
 
Златни отличия за библиотека Родина Печат
Библиотека Родина - Стара Загора
Библиотека „Родина” – Стара Загора получи златни отличия от Съвета на европейската научна и културна общност – основен Департамент на неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа”. Церемонията се състоя на 28 октомври 2010 г. в галерия „Финес” – София, в присъствието на известни български научни и културни дейци и в чест на Националния празник 1 ноември – Ден на народните будители. / Повече
Пълен текст...
 
Регионален семинар Библиотеките – възможности и перспективи в Русе Печат
РБ РусеРегионален семинар „Библиотеките – възможности и перспективи“ се проведе на 28 октомври 2010 г. в Русенската библиотека. Повече от 100 библиотечни специалисти от Русе и Русенски регион присъстваха на срещата. Официални гости на събитието бяха Ели Попова – Директор на Изпълнителното бюро на Българската библиотечно-информационна асоциация – София и Мануела Симеонова – експерт в Регионален експертно-консултански и информационен център „Читалища“ – Русе. 
Пълен текст...
 
Научна конференция за Димитър Иванчев Печат
РБ ВрацаНа 28 октомври 2010 г. от 11 часа в общата читалня на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца се проведе Научна конференция, посветена на „100 години от рождението на д-р Димитър Иванчев – философ, библиотековед и краевед”, роден в с. Бутан, Врачанска област. 
Пълен текст...
 
Честит Ден на будителите! Печат
Ден на народните будители
Уважаеми колеги,
честит Ден на будителите!
 
Нека Вашият неуморен и всеотдаен труд на попрището на знанието и културата бъде тачен от бъдните поколения!
Желаем здраве, вдъхновение и вяра на всички библиотечни и информационни специалисти!
 
УС и ИБ на ББИА 
 
Семинар за информационната компетентност в НБИВ Печат
НБИВНа 19 октомври 2010 г. в лекционната зала на Народна библиотека "Иван Вазов" – Пловдив се проведе семинар, организиран от отдел „Методичен”, на тема „Изграждане на информационна компетентност у децата и учащите. Съчетаване на теорията с добри практики в пловдивските библиотеки”. Участваха 71 библиотекари от училищни и читалищни библиотеки от град Пловдив и Пловдивска област, както и библиотекари от НБИВ. 
Пълен текст...
 
Презентация на фирма Neschen, Германия Печат
Американски научен център - СофияВ Американски научен център – София на 18 ноември 2010 г. от 10.00 часа фирмата Neschen, Германия ще направи презентация на специализираните си продукти за опазване и реставрация на книги и архивни материали / Покана
 
Националната кръгла маса по въпросите на МЗ прие меморандум Печат
ББИА

На 14 и 15 октомври 2010 г. в гр. Велико Търново се проведе Национална кръгла маса на тема “Състояние и перспективи на междубиблиотечното заемане в България. Международнипрактики и документи”. Събитието предизвика интереса на местните медии и беше широко отразено в тях. Министерството на културата изпрати приветствие към Националната кръгла маса с думи на признание към библиотечната общност за полаганите усилия, на окуражаваща подкрепа на Министерството и пожелания за ползотворна работа на участниците. Гости на събитието бяха представители на Програмата „Глобални библиотеки – България“, представители на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ – наши дългогодишни партньори и приятели.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 104
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.