Архив на информациите от 2010 г.
Театър по Андерсен в Ловеч Печат
РБ Ловеч

На 31 май 2010 г. камерната зала на Драматичен театър – Ловеч се оказа тясна да побере желаещите да гледат първото за града театрално представление „Ръка за ръка” по приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Грозното патенце”.  Постановката е посветена  на Международния ден на детето – 1 юни.  Артисти са деца от Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности Ловеч и доброволците от Местния център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.

Пълен текст...
 
НБИВ с наградата Хр. Г. Данов 2010 Печат
Награда Хр. Г. ДановНародна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив спечели Националната награда "Христо Г. Данов" в категория "Библиотеки и библиотечно дело". Церемонията по присъждане на наградата се проведе в Пловдив на 11 юни 2010 г. като част от инициативата Пловдив чете. / Повече
 
Наградата Христо Г. Данов 2010 Печат
Награда Хр. Г. ДановПо традиция организатори на Националната награда “Христо Г. Данов” са Министерство на културата и Община Пловдив, отдел “Култура”.
Церемонията по награждаването ще се състои на 11 юни 2010 г. в 17.00 ч. в гр. Пловдив в Къща музей “Христо Г. Данов”. Тогава ще стане известен и носителят на наградата за цялостен принос.

 
УИ Св. Климент Охридски Печат
УИ Св. Климент Охридски

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ е създадено през 1986 г. и днес е най-голямото българско издателство за научна и учебна литература с трайно място в националната ни култура. Годишно издава над 300 заглавия: научна, научнопопулярна, учебна литература на български и на чужди езици, преводна литература, речници, списания, годишници.

Пълен текст...
 
ХХ национална конференция на ББИА Печат
ББИА

Уважаеми колеги,

Управителният съвет и Изпълнителното бюро на ББИА любезно Ви канят да участвате в юбилейната Национална конференция под надслов “Съвременната библиотека – център за информация и знание”, която ще се проведе в аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” на 9 и 10 юни 2010 г.

Пълен текст...
 
РБ Русе отбеляза 24 май с изложба в Букурещ Печат
РБ Русе

С изложба екслибриси Русенската библиотека отбеляза 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Тя беше експонирана в Музея за история на Букурещ и реализирана съвместно с Посолството на РБългария в Букурещ и Асоциация Еврорегион “Данубиус”.

Пълен текст...
 
Г-жа Роберта Стивънс посети Казанлък Печат
ОБ Казанлък

На 20 май кметът на Община Казанлък г-н Стефан Дамянов посрещна г-жа Роберта Стивънс, президент на Американската асоциация на библиотеките, която бе на посещение в града на розите по повод Националната библиотечна седмица, организирана от 17 до 21 май, преминаваща под мотото „Модерната библиотека – твое право”. 

Пълен текст...
 
Директорът на РБ Варна с награда от Министерството на културата Печат
РБ Варна

По повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, госпожа Емилия Милкова – директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна бе наградена от Министерство на културата с плакет и грамота за принос в развитието на българската култура. / Повече

Честито, Еми! 

 
Български награди за уеб 2010 Печат
Новини 2010
Стартира регистрацията за участие в конкурс Български награди за уеб 2010. Заявките се приемат от 17 май до 13 юни 2010 г.
На 17 май 2010 г. стартира регистрацията за конкурса Български награди за уеб 2010, организиран от Българска уеб асоциация. До 13 юни 2010 г. всички желаещи ще могат да заявят участието си, като се регистрират на www.webawards.bg. Официалната церемония по награждаването на победителите е на 24 юни 2010 г.
 
Публична лекция на г-жа Роберта Стивънс Печат
ББИА

Официален гост на Националната библиотечна седмица бе г-жа Роберта Стивънс, Президент на Американската библиотечна асоциация. В залата на Американската читалня на Столична библиотека тя изнесе лекция за предизвикателствата пред библиотеките и библиотечните лидери през 21 век. 

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 104
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.