Архив на информациите от 2011 г.
Среща на директорите на Регионални библиотеки Печат
ББИАПо предложение на директорите на Регионалните библиотеки от страната ББИА организира работна среща на 17 март 2011 г., на която присъстваха 22 участници. Повод за срещата са възникнали проблеми при прилагането на Закона за обществените библиотеки и различното тълкуване на конкретни текстове на ЗОБ в общините в процеса на вътрешните одити. Работната срещата премина в конструктивен дух.
Пълен текст...
 
Премиера на книга в Асеновград Печат
ГБ Асеновград

На 10 март 2011 г. в Лекционната зала на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" – гр. Асеновград беше представена книгата "От Алафрангата до Европата" на изкуствоведа, уредник на отдел "Икони" в Градската художествена галерия в Пловдив – Светла Москова.

Пълен текст...
 
Маратон на четенето 2 – 23 април 2011 Печат
ББИА

Уважаеми колеги,
За шеста поредна година ББИА Ви кани да се включите в инициативата Маратон на четенето. Периодът, през който вие можете да организирате събития, посветени на книгата и четенето, се откроява с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април. По традиция инициативата на ББИА е в партньорство с Асоциация „Българска книга“, която обявява за посочения период своята кампания като „Походът на книгите“.

Пълен текст...
 
Издания за разпространение в библиотеките Печат
ББИА

Уважаеми  колеги,
Уведомяваме ви, че в офиса (бул. "Ген. Тотлебен" 28, ет. 4) на Българската библиотечно-информационна асоциация можете да получите по 1 екземпляр от следните издания.

Пълен текст...
 
2011 - Европейска година на доброволчеството Печат
Година на доброволеца

Уважаеми колеги,
във връзка с Европейската година на доброволчеството, ББИА ви предоставя следната информация: Национален координиращ орган за нашата страна е Министерството на културата. Г-жа Деяна Данаилова, Директор на Дирекция "Културна политика" е координатор по програмата: тел. 02/94 00 910; 02/94 00 915 и имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

Пълен текст...
 
Регионална среща на библиотекарите в Стара Загора Печат
РБ Стара Загора

На 25 февруари 2011 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески” се проведе регионална среща на библиотекари, работещи в читалищни библиотеки от област Стара Загора, с водеща тема: „Професионално образование и квалификация за библиотекари – 2011 г.”. На срещата присъстваха 82 библиотекари от 9 общини (Гурково, Гълъбово, Казанлък, Николаево, Опан, Павел Баня, Раднево, Стара Загора и Чирпан).

Пълен текст...
 
Среща в Пазарджик Печат

РБ ПазарджикРаботна среща за представяне новите инициативи на ББИА по проект „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България” и предстоящите обучения по програма „Глоб@лни библиотеки - България” се проведе в Пазарджик на 25 февруари 2011 г. Пленарната зала на общината събра 80 библиотекари и представители на читалища от всички общини на Пазарджишка област. 

Пълен текст...
 
Maртенички в ОБ “Искра” Печат
ОБ Казанлък

За първи път тази година, в духа на желанието библиотеката да съпътства децата през цялата година в националния празничен календар, Общинска библиотека „Искра” – Казанлък, заедно с ОУ „Паисий Хилендарски”, организира Работилница за мартенички.

Пълен текст...
 
Oнлайн седмица в рамките на Дигиталната програма за Европа Печат
В периода 28 февруари – 5 март 2011 г. отделни теле-центрове, публични библиотеки, ИТК компании, образователни институции и хиляди жители на Европа, които не използват Интернет, ще се включат в стотици събития, семинари и много други мероприятия.
Кампанията насърчава потребителите на компютри:
- да мотивират свои близки, които не ползват компютри, да се възползват от тази възможност;
  Направете своя регистрация,
за да подкрепите инициативата
- да предоставят на онези, които сега започват да работят с компютър, полезни съвети на разбираем език.
Участващите страни ще обърнат внимание на следните теми:
-  първи клик – за хора, които не са работили с компютър;
-  работни места онлайн – за безработни или хора с риск от безработица;
-  електронно гражданство – за лица от малцинства и емигранти;
-  трета възраст – за възрастни хора;
-  жени онлайн – за жени, които са се върнали отново на работа;
-  онлайн услуги (напр. банкови услуги) – за всички горепосочени групи.
 
Работна среща на училищните библиотекари от София Печат
ББИА

На 17 февруари 2011 година в Столична библиотека се проведе работна среща на училищните библиотекари от София, организирана от Методичен отдел при Столична библиотека с акцент върху дейности, осъществявани от Българската библиотечно-информационна асоциация.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 90
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.