Архив на информациите от 2013 г.
Покана за участие в Националната конференция на ББИА 2013 Печат
Управителният съвет и Изпълнителното бюро на ББИА любезно Ви канят да участвате в:
  • ХХІIІ национална конференция на тема: Ефективността на библиотеките и подготовката на библиотечните кадри – залог за тяхното бъдеще, която ще се проведе на 6 и 7 юни 2013 г. в хотел Родина, бул. “Тотлебен” № 8, София. Откриване – 11.00 ч. / Програма
  • Предварителна конференция, посветена на 10-годишнината от началото на проекта ABLE с участието на представители на партньорските библиотеки от САЩ и България, която ще се проведе на 5 юни 2013 г. в Американския център при Столична библиотека, пл. “Славейков” № 4а, София. Откриване – 10.00 ч. / Програма
Пълен текст...
 
Честит 24 май! Печат

24 май – Ден на славянската писменост
и на българската просвета и култура

        Скъпи колеги, съмишленици, приятели,

За нас е чест и съдбовна отговорност да продължим вековната традиция да пазим и разпространавяме Словото на нашите предци, да обгрижваме съвременните огнища на  творчески и научни търсения.

За нас е огромна привилегия да работим в  хранилищата на беззащитното физически, но мощно по дух книжовно културно наследство, което излъчва мислите и чувствата на нашите предходници и сякаш ни предава древната им сила.

Скъпи колеги, приемете нашите поздравления за личния принос на всеки от вас за разпространението на знания, култура и наука  чрез библиотеките!

Честит и светъл да е празникът на Св. св. Кирил и Методий!

ББИА
 
 
Награди от МК по случай 24 май Печат
ББИА
На тържество в Министерството на културата, състояло се на 20 май 2013 г. (понеделник), Министърът на културата – Владимир Пенев връчи традиционните годишни награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 
За наша радост и удовлетворение бяха отличени трима колеги от библиотечната гилдия! Представители на ББИА присъстваха на тържеството, за да споделят огромното вълнение на отличените и да им засвидетелстват уважението на колегията. Техните имена и заслуги са добре познати на професионалната общност:

Слава Драганова – дългогодишен директор на Библиотека „Родина“ – Стара Загора, номинирана за награда от ББИА

Аня Михова – дългогодишен директор на Регионална библиотека „Хр. Смирненски“ – Плевен

Валентина Караджова – ръководител на Сектор „Обучение и квалификация“, Направление “Ресурсно осигуряване“ в Регионална библиотека „Любен Каравелова“ – Русе

ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ!
 
Откриване на Национална библиотечна седмица 2013 Печат
 
ББИА
На 14 май 2013 г., в 18.00 ч., в Софийска градска художествена галерия се откри осмата Национална библиотечна седмица „Развити библиотеки за развито общество“. Най-голямото събитие в годишната програма на Българската библиотечно-информационна асоциация за трета година бе подкрепено от Фондация „Америка за България“. По традиция на откриването на застъпническата кампания бяха връчени Годишните библиотечни награди на ББИА за 2012 г.  Националната библиотечна седмица даде началото на новата инициатива на асоциацията – създаване на обществено движение за подкрепа на модернизацията на българските библиотеки „Посланици на библиотеките“. 
Внимание! Фотогалерия
Пълен текст...
 
Номинации за Годишните библиотечни награди на ББИА за 2012 Печат
Номинираните са наредени по азбучен ред.
Пълен текст...
 
Поздравление за 11 май от министър Владимир Пенев Печат
Министърът на културата Владимир Пенев поздрави работещите в сферата на библиотечното дело в навечерието на професионалния ни празник – 11 май. 
 
Текстът на поздравлението на министър Пенев можете да прочетете на сайта на Министреството на културата.
 
11 май – професионален празник на българския библиотекар Печат

 ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

по случай 11 май, професионален празник на библиотечните и информационните работници

Скъпи колеги,

В навечерието на нашия професионален празник бих искала да Ви поздравя за Вашата всеотдайна и  неуморна работа в полза на обществото. Нашата професия е дълбоко в сърцата на всеки един от нас и въпреки трудностите и несгодите на забързания ни живот ние, библиотечните специалисти, отстояваме неуморно благородната кауза, на която служим неотклонно през годините. Правим това с достойнство и убеденост в ролята на библиотеките за добруването на нашите съграждани и за развитието на страната ни. Правим това с разбирането, че библиотеките са разумът и душата на обществото, а библиотекарите са разумът и душата на библиотеките.  Правим това с настойчивост и постоянство, защото няма по-голямо професионално щастие от удовлетвореността да си полезен. Правим това със съзнанието, че бъдещето, престижът и успехът на професията ни зависят преди всичко от нас самите.

Нека заедно да изразим благодарността си към към нашите семейства и приятели за всестранната подкрепа, която те ежедневно засвидетелстват към нас и нашата професия.

Честит празник!

Бъдете здрави, радвайте се на своите успехи и укрепвайте доверието на хората в нашите професионални ценности!

Снежана Янева
Преседател на ББИА

 
Книгоиздатели и библиотекари искат подкрепа от държавата Печат
ББИА

На среща в Министерството на културата, на която присъстваха заместник-министърът на културата проф. Мила Сантова, председателят на Българската библиотечно-информационна асоциация Снежана Янева и членове на ръководството на Асоциация на българските книгоиздатели, бяха обсъдени възможностите за подкрепа на българския книжен сектор.
Повече информация на сайта на Министерство на културата.

 

 
Национална библиотечна седмица 2013 Печат
НБС 2013
За осма поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 13 до 17 май 2013 г. и ще включва разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната. / Повече
Кампанията се организира на национално и местно равнище. Насърчаваме и подкрепяме участието на всички видове библиотеки – университетски, академични, училищни, обществени, специални. 
Молим всички колеги, които ще организират събития в рамките на Националната библиотечна седмица, да изпращат информация за подготвената програма до 7 май на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .
В подкрепа на инициативите и събитията през Националната библиотечна седмица ББИА подготвя промоционални материали – плакат, обръщение, дипляна, значка за бъдещите посланици на библиотеките и др. Значките ще бъдат заявявани чрез поименен списък на лица, дали съгласието си да бъдат ПОСЛАНИЦИ НА БИБЛИОТЕКИТЕ, с упоменати основания за отправената към тях покана. Заявки за необходимото количество от промоционалните материали молим да изпращате на посочения имейл до 7 май
 
„Вълшебна” стая очаква децата в библиотеката в Лом Печат
Новини
Приятна изненада очаква най-малките читатели в библиотеката на Народно читалище „Постоянство 1856”.  Читалищната библиотека е целева по проекта на ББИА за осигуряване на книжки за деца на възраст от 1 до 6 г. 139 нови детски книжки са на разположение на всички малчугани във „Вълшебната стая”, специално обособена в детския отдел на библиотеката. Приказки на Братя Грим, Шарл Перо и на още десетки талантливи български и световни разказвачи очакват своите нетърпеливи и любопитни малки читатели, за да ги „поведат” в едно вълшебно пътешествие в света на загадъчното, интересното и поучителното.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 69
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.