Архив на информациите от 2013 г.
Национална конференция на ББИА 2013 – тематични акценти Печат
ББИА
Българската библиотечно-информационна асоциация ще проведе своята ХХІII национална годишна конференция на 6 и 7 юни 2013 г. в София на тема:

„Ефективността на библиотеките и подготовката на библиотечните кадри – залог за тяхното бъдеще“
Пълен текст...
 
Юбилей на катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика” Печат
СУКатедра "Библиотекознание, научна информация и културна политика" на Софийския университет "Св. Климент Охридски" отбелязва 90 години от началото на библиотековедските лекции в Университета, 60 години от създаването на катедра "Библиотекознание и библиография" и 20 години от възстановяването на специалност „Библиотечно-информационни науки“ на 16 май 2013 г. (четвъртък) в Ректората на СУ. / Покана
 
Градска библиотека – Свищов с дарение за най-малките читатели Печат
Новини

На 29 март 2013 г. (петък) в Градска библиотека – Свищов бе представено дарението на ББИА по проект „Вълшебната стая”, подкрепен от дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш” с пилотния проект за библиотечни кътове, стимулиращи ранното развитие на децата от 1 до 6 години. 

Пълен текст...
 
Маратон на четенето 2 – 23 април 2013 Печат

bbia_logo.jpgУважаеми колеги,

За осма поредна година ББИА Ви кани да се включите в инициативата Маратон на четенето. Периодът, през който вие можете да организирате събития, посветени на книгата и четенето, се откроява с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април.

Пълен текст...
 
Седмица на Интернет 2013 Печат
ББИА

Кампанията „Седмица на Интернет 2013” (GET ONLINE WEEK 2013) от 18 до 24 март се организира от „Телецентрове Европа“ (Telecentre Europe AISBL), неправителствена организация, представляваща 37 мрежи от центрове в 27 европейски страни и се поддържа от Get Online Week Alliance – група, състояща се от Accenture, Liberty Global и Microsoft. 

Пълен текст...
 
Награди на Фондация Рокфелер за иноватори на следващия век Печат

РБ РусеРегионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше номинирана и получи одобрение на първи етап от конкурс за разработване и предоставяне на нови услуги за гражданите на Русе и региона. Библиотеката получи подкрепа за следните иновативни за нашата общност дейности.

Пълен текст...
 
Годишно съвещание на библиотекарите от област Враца Печат

РБ ВрацаНа 26 февруари 2013 г. в Обща читалня на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, се проведе годишно отчетно събрание с библиотекарите от обществените библиотеки на област Враца. На срещата беше обсъдено изпълнението на основните цифрови показатели през 2012 г., проблемите, възможностите и перспективите за развитие на библиотеките. Гост на съвещанието беше г-жа Елма Глоговска от Областна администрация – Враца.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА Печат
ББИА

Българската библиотечно-информационна асоциация обявява процедура по набиране на предложения за Годишните библиотечни награди за:
БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА
БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА
МЛАД БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА 
ПОДКРЕПА ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ

Пълен текст...
 
Общо събрание 2013 Печат
ББИА

Управителният съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, на чл. 18, т. 1 от Устава на ББИА и въз основа на  решение на УС на ББИА от 12 февруари 2013 г., свиква редовно Общо годишно събрание, което ще се проведе на 27 март 2013 г. от 9.30  часа в залата на Американския център в Столична библиотека, София, пл. „Славейков” №4А, при следния дневен ред:  

Пълен текст...
 
Абонамент за списание ББИА онлайн Печат

ББИАУважаеми колеги,

Във връзка с проявения интерес към списание ББИА онлайн, продължаваме абонаментната кампания, като предлагаме и абонамент само за електронното издание.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 69
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.