Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow Международен конкурс за представяне на местната история
Международен конкурс за представяне на местната история Печат

РБ ВарнаВарненската библиотека ви кани да участвате в международен конкурс на проект LoCloud за представяне на местната история!

Ако сте …
Креативна личност?
Интересувате се от местна история?
Искате да развиете своята креативност и да направите нещо ново?
Искате да го споделите с Европа?
Конкурсът на LoCloud е за Вас! 

Участието е в две категории:

  • My Local Heritage: за проучване на любимо място или част от местната история чрез онлайн ресурсите на Европеана и представяне чрез уеб страница, блог или дори видео. Видеото трябва да бъде максимум 5-8 минути (пример: http://vimeo.com/62602290).
  • My LoCloud Services: е за програмисти, агрегатори и културни институции, които да покажат начина, по който използват услугите, разработени като част от LoCloud. (Повече информация относно услугите: http://support.locloud.eu/)

Краен срок: 1 октомври 2015 г. 

Победителите ще бъдат обявени на 5 февруари 2016 г. на заключителната среща по проекта LoCloud в Амерсфорт. Наградите включват таблет и смарт-часовник за победителя и неговия подгласник във всяка категория. Творбите на победилите ще бъдат разгласени от LoCloud и Европеана.  
Голямата цел на проекта LoCloud е да добави над 4 милиона дигитални артефакта от европейски културни институции към Европеана. LoCloud стартира на 1 март 2013 г. и е мрежа от добри практики, включваща 32 партньори, съоснована под CIP ICT-PSP програма на Европейската комисия.
Регионална библиотека – Варна е представителят от България: http://www.libvar.bg/projects/locloud/.
Повече информация за правилата на конкурса: http://locloud.eu/LoCloud-Competition или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  
Повече информация за проекта: http://www.locloud.eu/.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.