Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                              
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Съобщение на Секцията на директорите на регионални библиотеки към ББИА
Съобщение на Секцията на директорите на регионални библиотеки към ББИА Печат
logobbia_m.jpg
В рамките на Националната конференция на ББИА се състоя среща на Секцията на директорите на регионални библиотеки, на която бяха обсъдени бъдещи съвместни дейности, както и сътрудничеството с  Фондация „Глобални библиотеки – България“. На 10 юни представители на Секцията се срещнаха с новия директор на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” доц. д-р Красимира Александрова. В приятелска и колегиална атмосфера се поставиха актуални въпроси от сферата на библиотечната дейност и взаимоотношенията с НБКМ. Ясно се очертаха три непосредствени насоки за  бъдещи съвместни действия:
  • Директорът на НБКМ се ангажира да създаде звено за методична помощ и връзка с регионалните библиотеки.
  • Прие се идеята с водещата функция на Националната библиотека да се създаде цифрово хранилище и портал за достъп до дигиталното съдържание, изработено от отделните библиотеки.
  • Предложи се да се обмисли и създаде възможност за подкрепа и партньорство с регионалните библиотеки при участие в различни български и европейски проекти.
Към фотогалерия на страницата на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.