Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow „Новата роля на обществените библиотеки“ – на живо от Европейския парламент
„Новата роля на обществените библиотеки“ – на живо от Европейския парламент Печат
ep_logo_rgb_bg.png
На 20 юни 2016 г. от 15.00 ч. (CET) в рамките на заседанието на Комисията по култура и образование на Европейския парламент беше проведен работен семинар на тема „Новата роля на обществените библиотеки“, иницииран от Тематичен отдел Б на Комисията. 
За библиотечната общност както в България, така и другите страни-членки на Европейския съюз, организирането на този семинар е знак на внимание към развитието на сектора и стъпка към намиране на общи решения за подкрепа на библиотеките и техните нови функции, произтичащи от променящите се потребности на обществото. Семинарът е организиран в сътрудничество с Програма „Публични библиотеки 2020“ и в него участваха колеги от водещи библиотеки и университети. Видеозапис от семинара може да се гледа тук. Програма на семинара (.pdf).
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.