Начало arrow Актуално arrow Архив arrow От библиотеките 2017 arrow РБ „Любен Каравелов“ – Русе представи модел на социален иноватор за партньорство в действие
РБ „Любен Каравелов“ – Русе представи модел на социален иноватор за партньорство в действие Печат

logo_ruse2.jpg
На 6 април 2017 г. в град Скопие, Македония, се проведе международна конференция на тема „Обществените библиотеки отговарят на реалните нужди на общността“, посветена на ролята, мястото и значението на културните институции в живота на съвременния човек. Форумът се организира от Градска библиотека „Братя Миладинови“ – Скопие, сдружение „ИНОВА ЛИБ“ и се реализира с подкрепата на Международната неправителствена организация за иновативни услуги в обществените библиотеки EIFL-PLIP. 
В рамките на конференцията директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, г-жа Теодора Евтимова, представи иновативните подходи и сподели добрите практики на русенската институция. Особено внимание беше отделено на изградените партньорства с организации от публичния, частния и неправителствения сектори, сред които са УниКредит Булбанк – клон Русе, Дружество „Еконт Експрес“ ООД, Агенцията за хората с увреждания и много други, благодарение на които Русенската библиотека се утвърди като желано и предпочитано място за всички жители на града. 

Участниците видяха интервю с управителя на Дружество „Еконт Експрес“ ООД и посланик на Русенската регионалната библиотека – Николай Събев, дадено от него при връчването на наградата „Подкрепа за библиотеките 2014“. Интерес сред присъстващите предизвика и представянето на знаковите за русенската библиотека обучения по начална финансова грамотност. Прожектиран беше видеофилм „Финансови услуги в модерната библиотека“, който породи множество въпроси и беше изпратен с аплодисменти от присъстващите.
ruse_skopie.jpg
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.