Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2017 arrow Поздравително писмо до министъра на културата
Поздравително писмо до министъра на културата Печат
logobbia_sm.jpg
Снежана Янева, председател на УС на ББИА, изпрати поздравително писмо до министъра на културата Боил Банов по повод встъпването му в длъжност.

 
 
 
ДО
Г-Н БОИЛ БАНОВ
МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА
 
УВАЖЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
 
От името на Българската библиотечно-информационна асоциация, а в нейно лице и от името на цялата библиотечна общност, Ви поздравявам с назначението и изразявам своята благодарност за смелостта да застанете начело на Министерство на културата, което има трудната задача и изключителната отговорност да поддържа и развива културата в България.

Нека си пожелаем по време на Вашия мандат Министерство на културата да се ръководи от принципа, че проблемите на библиотечния сектор рефлектират върху образователното и културното развитие на нацията, върху опазването и развитието на духовните ѝ ценности. Отправям към Вас апел да предложите на правителството да разгледа с приоритет възможността за осигуряването на средства за развитието на обществените библиотеки при актуализацията на бюджета за 2017 г. и подготовката на бюджет 2018, и да набележи мерки за по-нататъшното им развитие.
 
Изразявам готовността на Българската библиотечно-информационна асоциация да работи с Министерство на културата за утвърждаване на българските библиотеки като притегателно място за местните общности, подпомагайки информационните, образователните, социалните и културни потребности на българските граждани.
                                                                                                                                                           
С уважение, 
                                                                                                                                                                  Снежана Янева 
Председател на УС на ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.