Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow Дни на талантите и интересите - Троян 2010
Дни на талантите и интересите - Троян 2010 Печат

НЧ Троян
В дните от 26 до 30 април 2010 за пореден път се проведоха „Дни на талантите и интересите” в гр. Троян. Читалищната библиотека с подкрепата на Община Троян преди осем години постави началото на Детския празник. В партньорство с Общинския педагогически център и всички училища в   общината „Дните на талантите и интересите” са вече устойчива традиция.

Конкурси в различни области на изкуството, литературата, информационните технологии, изложбите на колекции, домашни любимци и кулинария отново предизвикаха интереса на децата от Троян. В тринадесетте конкурса и изложби бяха регистрирани над 600 участници. За пръв път тази година с постановката „Писмо от Париж” се представи и средношколската студия „Театър” при Общински детски комплекс. Всеки ден деца от цялата община демонстрираха своите таланти пред публиката, обменяха опит и идеи с връстниците си и се забавляваха заедно. Седмицата се превръща в незабравим празник - провокира творчество, дава възможност на всички деца да се изявят и да преоткриват себе си.

На 11 май  призьори в конкурсите ще участват в концерта „Талантливите деца на Троян поздравяват Европа”, който се организира от Община Троян, Европа директно – Габрово, Народно читалище „Наука” и Общински педагогически център Троян по случай Деня на Европа 9 май. Специални гости в него ще бъдат Тоника и Ивелина Андрееви - носители на  наградата Telezecchino от Детски песенен фестивал Zecchino d'oro (Златна монета) в Болоня 2009 и Вокална Студия "Усмивка" при НЧ ”Наука” - Троян, финалисти в българския финал на Детска Евровизия 2008.
 
НЧ Троян
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.