Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Г-жа Роберта Стивънс посети Казанлък
Г-жа Роберта Стивънс посети Казанлък Печат
ОБ Казанлък

На 20 май кметът на Община Казанлък г-н Стефан Дамянов посрещна г-жа Роберта Стивънс, президент на Американската асоциация на библиотеките, която бе на посещение в града на розите по повод Националната библиотечна седмица, организирана от 17 до 21 май, преминаваща под мотото „Модерната библиотека – твое право”. 

Кметът представи Община Казанлък с нейните забележителности, културни изяви и празници, подчерта удовлетворението си от посещението на г-жа Стивънс в Казанлък и изрази убедеността си, че то ще има положителен отзвук за развитие на библиотечното дело в Казанлък. От своя страна Роберта Стивънс благодари на кмета и на целия колектив на общинска библиотека „Искра” за поканата. Тя връчи на г-н Дамянов знак на конгресната библиотека в САЩ, която е на 200 години, а той й подари красив букет с червени рози,паметен плакет и албум „Казанлък в Старозагорска област”.

Анна Кожухарова, директор на библиотека „Искра”, която спечели проведения конкурс за длъжността и от началото на тази седмица пое поста, подчерта, че тази година библиотеката ще отбележи 150-годишен юбилей. Тя отправи покана към кмета на общината Стефан Дамянов да оглави движението „Приятели на библиотека „Искра”.

Юлия Младенова, "Връзки с обществеността", Община Казанлък

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.