Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                              
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Кампания Обичам природата – и аз участвам
Кампания Обичам природата – и аз участвам Печат
РБ Ловеч
„Нашият свят е в нашите ръце”

Близо 70 чувала с боклуци събраха на 7 август 2010 година  доброволци от Местен център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” съвместно с деца със специални образователни потребности от Ресурсен център – Ловеч.
Инициативата „Да ловим риба на чисто” бе на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Ловеч и сдружение „Ловеч днес” и  се породи след проверка по крайбрежието, когато служителите на агенцията установили, че летовниците не почистват след напускането на биваците. Тя се проведе по бреговата ивица на язовир „Сопот” край троянското село Голяма Желязна и бе под патронажа на областния управител на Ловешка област Николай Нанков.
 
След благородната инициатива у доброволците се зароди идеята да изработят предмети от събраните отпадъчни материали. Заедно със своите ръководители Моника Дончева, Албена Йончева и Павлин Иванов, те изработиха оригинални и атрактивни предмети – часовник, свещници, телевизор, забавни животни, гнездо, помпони, дамски аксесоари и др. Най-интересните моменти от екологичната инициатива бяха запечатани във снимки и изложени заедно с изработените материали на изложба във фоайето на Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев”. По този начин дадоха втори живот на отпадъците и показаха на всички посетители на библиотеката как „Ненужното е красиво и забавно”.
 
Откриването на изложбата беше посветена и на 12 август – Международния ден на младежта. Младите еколози гордо споделиха своите впечатления, емоции и преживявания по време на инициативата и подготовка на самата изложба. Получиха и подкрепа от всички организатори за бъдещи подобни инициативи, защото опазването на природата трябва да е най-важната задача за хората. Реализацията на добрите идеи зависи от доброто партньорство.
 
Повече информация, свързана с провеждането на кампанията „Забавно лято 2” и инициативите на Местния център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” – Ловеч, може да разгледате на страницата на центъра във Facebook.
 
Ловеч 2010   Ловеч 2010
     
Ловеч 2010
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.