Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow ЦПОБ - нови направления
ЦПОБ - нови направления Печат
ББИА

От 2001 година към ББИА и Катедра БИН към ФФ на СУ „Св. Кл. Охридски“ функционира Център за продължаващо образование на библиотекари. Центърът предлага продължаващо обучение за библиотекари и информационни специалисти, притежаващи една от образователно-квалификационните степени на висше образование „професионален бакалавър”, „бакалавър” или „магистър” по Библиотечно-информационни науки.

ББИА обновява дейността на ЦПОБ и актуализира учебните програми в рамките на проекта „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България”. Във връзка с това предлагаме на вниманието Ви новите направления, в които ще се осъществява обучение в центъра.

Направления

Очакваме Вашите предложения за теми за нови курсове и/или за нови модули, съгласно приложената заявка. Един курс може да се провежда в екип с повече от един преподавател. Методиката за заплащане на хонорари на лекторите за учебни материали и обучения се разработва от ИБ на ББИА и ще бъде оповестена след одобрение от УС на ББИА. Може да предложите готови или в процес на разработване учебни помагала за Вашите курсове. Учебните помагала също ще бъдат обсъдени от УС на ББИА с цел да бъдат включени в издателската програма на асоциацията.

Предложения за нови курсове може да подадете най-късно до 12 септември 2010 г. по един от двата начина:

  1. Като попълните електронната заявка тук
  2. Като попълните Заявка за курс и я изпратите като прикачен файл на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

Предложенията ще се обсъдят от Експертно-координационния съвет на ЦПОБ и одобрените курсове ще бъдат включени в новите учебни програми. За допълнителна информация: Антоанета Димитрова, тел.: 02/421 9887; моб. тел.: 0885 311 836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

 

Ели Попова
Директор на ИБ на ББИА

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.