Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow Паметна плоча на народните будители в Никопол
Паметна плоча на народните будители в Никопол Печат
НовиниНа 1 ноември 2010 г. от 12 ч. НЧ „Напредък 1871" гр. Никопол официално щe откриe Паметната плоча на народните будители, изградена с дарения на никополчани, граждани и фирми от страната.

Преди една година на 2 октомври – Международният ден на усмивката, в гр. Никопол се проведе благотворителен карнавал "Дари, за да бъдеш дарен!", организиран от екипа на проект "Никополските будители – големият капитал на малкия град" при НЧ „Напредък 1871" по проект "Активни граждански общности чрез читалищата в България" на сдружение "Платформа АГОРА" и финансиран от Фондация "Америка за България". С карнавала стартира дарителската кампания за набиране на средства, които да бъдат вложени за изпълнение на инициативите по проекта: изграждане на паметен знак на никополските будители и обновяване на Детския отдел на библиотеката. Дарени бяха общо 1798 лв.,от които със 798 лв. беше обновен Детският отдел на библиотеката и с 1000 лв. изграден паметният знак. Библиотечният фонд е обогатен с нови 344 книги на стойност 1907 лв. и 105 бр. нотна литература за 118 лв., дарени от граждани и издателства.

Ремонтът в Детския отдел на библиотеката приключи в началото на 2010 г. Изготвянето на паметния знак на будителите премина през много дискусии в общността и ето че година след началото на кампанията за неговото създаване той вече е факт и ще бъде открит в Деня на народните будители!
 

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.