Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Маратон на четенето 2 – 23 април 2011
Маратон на четенето 2 – 23 април 2011 Печат
ББИА

Уважаеми колеги,
За шеста поредна година ББИА Ви кани да се включите в инициативата Маратон на четенето. Периодът, през който вие можете да организирате събития, посветени на книгата и четенето, се откроява с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април. По традиция инициативата на ББИА е в партньорство с Асоциация „Българска книга“, която обявява за посочения период своята кампания като „Походът на книгите“.

Нека библиотеките да поощрят похода на читателите към книгите, нека да върнем любовта на хората от различни професии и възрасти към хубавите книги, към духовните ценности! Нека създадем заедно с нашите читатели един незабравим априлски маратон – празник на книгите и четящите хора! Да се потопим във вълшебния свят на приказките на Ханс Кристиан Андерсен (роден на 2 април) и преминем през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура. Предоставен е почти месец, през който Вие можете да поканите известни, познати и обичани от хората личности да четат във Вашите библиотеки.

Молим колегите, които ще организират събития и инициативи, свързани с четенето в своите библиотеки, да подадат информация за това (текст на кирилица) най-късно до 20 март 2011 г. на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , за да можем навреме да изготвим Програма на библиотечните инициативи за Маратона на четенето, която да предоставим на медийниите ни партньори и на вниманието на обществеността. Направете и заявка за брой плакати, които ще ви бъдат необходими. Плакатите ще може да получите на Общото събрание на ББИА или ще ги изпратим по пощата.

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.