Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Eвропа влиза в Библиотека "Искра"
Eвропа влиза в Библиотека "Искра" Печат
ОБ Казанлък
От  22 март 2011 г. Общинска  библиотека „Искра” – Казанлък е домакин на изложбата „Европейският градски човек”, посветена на Втория рожден ден на общинския офис „Европа директно” в Казанлък. Автор на изложбата е френският фотограф Жан-Марк Карачи, който е представил  в 27 черно-бели фотографии съвременния европеец в градската среда на новото хилядолетие, считайки, че фотографията е изкуство, което обединява хората в глобалния свят.
По време на събитието широката общественост се  запозна с дейностите и инициативите, които предстои  да  бъдат осъществени от Центъра в Стара Загора и неговия изнесен офис в Казанлък в рамките на 2011 – Европейска година на доброволчеството.
На празника присъстваха народният представител Емил Караниколов, заместник-председателят на Общински съвет Казанлък – Цветанка Пискова, Станислава Балканска – директор Дирекция в Община Казанлък, представители на НПО, членовете на Обществения съвет на библиотека „Искра”, приятели на двете институции. Събитието се осъществи и с огромното съдействие на Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора и нейният Изпълнителен директор Румяна Грозева.
Вече две години библиотеката и Европа директ, офис Казанлък, работят съвместно за реализацията на съвместни инициативи. Тази година, в дните на Националната библиотечна седмица, организирана за шеста поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация, и в навечерието на 9 май – Празника на обединена Европа, стартира още един голям проект – изнесена „Европейска читалня” в Общата читалня на ОБ „Искра”. 
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.