Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                              
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Покана за участие в семинар Добри библиотечни практики
Покана за участие в семинар Добри библиотечни практики Печат
БИКБългарски Информационен Консорциум, Библиотеката на Нов български университет и Института по математика и информатика при БАН Ви канят да участвате с доклад или презентация във втория за 2011 г. семинар "Добри библиотечни практики" на тема: "Е-АРХИВИ ЗА Е-НАУКА".
 
С провеждането на семинара, България ще се присъедини към отбелязването на Международната седмица на открития достъп до научни публикации, която тази година ще се проведе от 24 до 30 октомври (повече информация: "Open Access Week"). Това е възможност да:
  • разгледаме този глобален процес на промяна в сферата на научната комуникация и да намерим своето място в него;
  • дискутираме нашите политики за популяризиране на този нов модел и насърчаване на учените да осигурят открит достъп до своите достижения;
  • идентифицираме ключовите играчи: университети, колежи, изследователски институти, финансиращи агенции, библиотеки.
  • обсъдим как да направим по-видими българските научни публикации и да увеличим влиянието, което те оказват върху развитието на науката в света.
Очакваме вашите предложения за доклади или презентации (с времетраене до 30 мин.), най- късно до 30.09.2011 г. Семинарът ще се проведе в Библиотеката на Нов български университет, гр. София на 24 октомври 2011 г.
 
За въпроси и повече информация можете да се свържете с: Радостина Тодорова, Зам.-председател на УС на БИК, тел. 02/ 8110298, електронна поща:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.