Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                              
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Годишно съвещание на библиотекарите от област Враца
Годишно съвещание на библиотекарите от област Враца Печат

РБ ВрацаНа 26 февруари 2013 г. в Обща читалня на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, се проведе годишно отчетно събрание с библиотекарите от обществените библиотеки на област Враца. На срещата беше обсъдено изпълнението на основните цифрови показатели през 2012 г., проблемите, възможностите и перспективите за развитие на библиотеките. Гост на съвещанието беше г-жа Елма Глоговска от Областна администрация – Враца.

След представянето на отчета за дейността на библиотеките от област Враца през 2012 г. от Антоанета Георгиева, участниците имаха възможността да се запознаят и с презентацията на г-жа Силвия Врачовска – директор на Регионалната библиотека, „Три библиотеки от един различен свят – Държавната библиотека в Берлин, Публичната библиотека в Лудвигсфелд, Бранденбург и Университетската библиотека на Свободния университет в Берлин”.
Г-жа Цветана Иванова – управител на Областния информационен център, представи на участниците открити и предстоящи процедури по Оперативни програми, по които те могат да кандидатстват с проекти.
В срещата взеха участие 73 библиотекари от областта. Те отчетоха своите постижения през изминалата година. 2012 година за библиотеките и библиотекарите от област Враца беше по-добра от предходните. Значително са завишени цифровите показатели; има раздвижване в залите на библиотеките; младите потребители са привлечени от новата техника и предлаганите  иновативни услуги; разнообразни и обновени са формите на културно-просветни дейности – това е характерно за отминалата година.

Антоанета Георгиева  
Методист в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

vraca_2013_1.jpgvraca_2013.jpg

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.