Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2013 arrow Представители на ББИА се срещнаха с министъра на културата д-р Петър Стоянович
Представители на ББИА се срещнаха с министъра на културата д-р Петър Стоянович Печат
ББИА

На 5 август 2013 г. в Министерство на културата се проведе среща на председателя на Българската библиотечно-информационна асоциация г-жа Снежана Янева с министъра на културата д-р Петър Стоянович. На срещата присъстваха зам.-министърът на културата Васил Василев и експерти от министерството, както и г-жа Спаска Тарандова, член на Управителния съвет на ББИА. Бяха обсъдени редица въпроси, свързани с ролята на обществените библиотеките в съвременното общество и с нуждата от по-добро финансиране на тяхната общественополезна дейност. Представителите на ББИА запознаха министър Стоянович с трудностите, които произтичат от сериозното изоставане в приемането на нормативните документи, предвидени в Закона за обществените библиотеки от 2009 г. – Стандарт за библиотечно-информационно обслужване и Наредба за библиотечните фондове.

Министър Стоянович  беше информиран за усилията на експертите на асоциацията при подготовката на проекти за тези документи и беше изтъкната готовността на ББИА да продължава да сътрудничи с министерството за тяхното приемане в най-кратки срокове. Д-р Петър Стоянович подчерта, че Министерството на културата ще продължи да полага усилия и да изпълнява отговорностите си, свързани с развитието и утвърждаването на българските библиотеки като съвременни информационни центрове.
Министерство на културата
                                                                                                     Снимка: Министерство на културата 

В края на срещата г-жа Снежана Янева връчи на министър Стоянович почетния знак „Посланик на библиотеките". / Писмо до ББИА от министъра на културата д-р Петър Стоянович, с което приема поканата на Българската библиотечно-информационна асоциация да бъде "Посланик на библиотеките".

Информация за срещата на сайта на Министерството на културата

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.