Фондация Америка за България
Начало arrow За нас arrow Структура arrow Тематични секции arrow Секция на директорите на регионалните библиотеки
Секция на директорите на регионалните библиотеки Печат
На 14 май 2013 г. беше проведена работна среща на директорите на регионални библиотеки в страната. На нея бе учредена Секция на директорите на регионалните библиотеки към ББИА.
Секцията ще обсъжда общи за регионалните библиотеки проблеми и ще представлява интересите и специфичните проблеми на тези библиотеки в професионалната организация и в Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК). За председател на секцията бе избран г-н Димитър Минев, директор на Регионална народна библиотека „Иван Вазов”.
 
Актуални задачи на секцията: 
1. Да бъде увеличен стандарта за издръжка на регионалните библиотеки, като се  постигне равнището на стандарта от 2008 г.
2. Да бъде инициирана нова програма на Министерство на културата за финансиране на проекти за технологично обновяване на регионалните библиотеки.
3. Да бъде приет Стандарт за библиотечно-информационно обслужване в изпълнение на чл. 8 ал. 2  на Закона за обществените библиотеки.
4. Да се възстанови ежегодното финансиране на регионалните библиотеки за изпълнение на функциите им по чл. 27 ал. 2 т. 6  във връзка с чл. 61 т. 2 от Закона за обществените библиотеки.
5. Да се осигури финансиране по програмата на Министерство на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” за 2013 г. и да се предвиди финансиране за 2014 г.
 
Председател на секцията: Димитър Минев, директор на Регионална народна библиотека „Иван Вазов”
Имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359 32) 654 905
Секретар на секцията: Теодора Евтимова, директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе 
Имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+ 359 88) 4463264      
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.