Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow Скръбна вест
Скръбна вест Печат
С огромна болка казваме сбогом на Динчо Кръстев!

На 5 януари 2015 г. загубихме изключително ерудиран колега и библиотечен лидер, който оставя ярка следа и голяма празнота в нашата професионална среда. Човек със съвременно мислене, с голям интелект, култура и размах, той изграждаше визии и ги осъществяваше с доверие и уважение към екипа, с който работеше. 

Динчо Кръстев създаде сериозни и трайни международни контакти, инициира значими за библиотечния сектор проекти с национално и международно значение.
Неговият принос за модернизирането на библиотечните дейности в България е и в това, че той ги направи съизмерими със световните постижения. Чрез високия си професионализъм и личните си качества той ни приобщи към световната професионална общност.

Сбогом, Динчо!

Опелото ще се състои на 11 януари (неделя), в църквата „Св. София“, от 13.30 ч.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 - 2017 Българска библиотечно-информационна асоциация
София, бул. „Васил Левски“ 88, ет. 1, стая 73; тел. 02 8412487, 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.