Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow Маратон на четенето 2015
Маратон на четенето 2015 Печат

chetene.jpg

Уважаеми колеги,

За десета година ББИА стартира Маратон на четенето и ви приканва да се включите в инициативата. Периодът, през който можете да организирате събития, посветени на книгата и четенето, се откроява с две важни дати: 2 април – Международен ден на детската книга, и 23 април – Международен ден на книгата и авторското право. По традиция инициативата на ББИА е в партньорство с Асоциация „Българска книга“.

Молим колегите, които имат инициативи, свързани с четенето в своите библиотеки да изпращат информация за техните програми (текст на кирилица) на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. ,  за да можем да информираме медийниите ни партньори и обществеността за текущите  събития и в края на месеца да представим обобщено цялостната Програма на библиотеките за Маратона на четенето.

В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Библиотеките създадоха прекрасна традиция, която събира хората, за да четат заедно, за да обменят мнения и препоръки за книги, за да общуват чрез хубавата книга през времето и пространството. Програмите на Маратона винаги носят нови идеи, допълват ежедневните услуги на библиотеките, привличат все повече внимание с незабравими прояви и предизвикателства към жаждата за знания на любознателните деца и възрастни. Нека тази година Маратонът отново се превърне в извор за вдъхновение и повод за проява на вашата креативност в организирането на събития, посветени на четенето. Нека отново да утвърдим библиотеките като значимо място за четене, за достъп до информация, за общуване и срещи на общността.

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.