Начало
Open Access
Връзки към сайтове
  Връзки към сайтове Видян
  Link   DLIST - Digital Library for Information Science and Technology
659
  Link   DMOZ Open Directory Project
811
  Link   DOAJ - Directory of Open Access Journals
449
  Link   E-LIS - E-prints in Library and Information Science
E-LIS е създаден през 2003 г. като домейн за депозиране на документи по библиотечни и информационни науки и е първият международен е-сървър в тази научна област. E-LIS разчита на доброволния труд на хора с различна квалификация и умения и е некомерсиален. E-LIS има за цел да подкрепя Open Access философията като прави достъпни документи по библиотечни и информационни науки и свързани с тях области. Достъпът до документите в архива се извършва по два начина: - чрез прелистване (Browse) по: име на автора/редактора, заглавие на книгата/списанието, ключова дума, държава или година; - чрез търсене: опростено търсене (Simple search) и комбинирано търсене с допълнителни критерии (Advanced search). Документите, които са депозирани през последната седмица могат да се видят в раздела “Най-нови публикации” (Latest Additions). За всички документи има подробна информация и могат да се свалят пълнотекстово, освен тези, за които е предвиден ограничен достъп.
552
  Link   OA Librarian
587
  Link   OpCit - The Open Citation Project
584
  Link   OPEN Archives Initiative
730
  Link   PKP - Public Knowledge Project Open Archives Harvester
851
 
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 - 2017 Българска библиотечно-информационна асоциация
София, бул. „Васил Левски“ 88, ет. 1, стая 73; тел. 02 8412487, 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.