Електронен бюлетинАктуален брой                        

АРХИВ

Конкурси

Национален литературен конкурс „Яна Язова” 
Организатори: Община Лом
и Народно читалище
„Постоянство 1856” – Лом 
Срок: 30 септ. 2016 г.

Библиотеките променят живота
видео на Public Libraries 2020

библиотечен софтуер
В момента на сайта има 5 гости и 1 потребител онлайн
Начало

консултантски услугиВ помощ на библиотеките

Експертно-консултантски услуги с помощта на специалисти. Инструкции, насоки и примерни правила за всички видове библиотеки.

професионално образование и квалификацияПрофесионално образование и квалификация

Предложения за продължаващо образование и придобиване на ІІІ степен на квалификация по професията Библиотекар.

Издателска дейностИздателска дейност

Информация за печатните издания на ББИА и пълните текстове на документи и професионални издания в електронен формат.

Покана за участие в Националната конференция на ББИА 2016
ББИА

Управителният съвет и Изпълнителното бюро на ББИА любезно Ви канят да участвате в ХХVІ национална конференция на тема „Динамични библиотеки: достъп, развитие, промяна“, която ще се проведе на 9 и 10 юни 2016 г. в Библиотеката на Университета по архитектура, строителство и геодезия (1046 София, бул. Христо Смирненски № 1).

Откриване – 10.30 ч. / Програма и Срещи на секциите към ББИА    

Заявка за участие в конференцията може да подадете най-късно до 6 юни 2016 г. на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Пътните, дневните и нощувките са за сметка на участниците. Такса за участие в конференцията: за членове на ББИА – срещу членска карта и платен членски внос за 2016 г., за нечленове – 5 лв. За допълнителна информация: тел. 02/8412487 или имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .
 
Kонференция „Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека“
РБ Варна
На 23 и 24 май 2016 г. представители на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“  Варна посетиха Брюксел. Гостуването бе по покана на варненския евродепутат Емил Радев, член на ГЕРБ/ЕНП. Събитието, с което в Европейския парламент бе отбелязан 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе конференция на тема „Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека“. / Повече информация на страницата на библиотеката
 
РБ Варна
 
 
Национална среща на Секцията на научните библиотеки към ББИА
mu_plovdiv.jpg
Българската библиотечно-информационна асоциация и Медицинският университет – Пловдив имат удоволствието да ви поканят на Национална среща на Секцията на научните библиотеки към ББИА „Им/пулсът на научните библиотеки в България“, която ще се проведе на 16 и 17 юни 2016 г. в Медицински университет – Пловдив, Аудиторен комплекс, аудитория 5 (бул. „Васил Априлов“ № 15А).
Програмата включва презентационен и дискусионен панел, в рамките на които ще бъдат представени аспекти от дейността на научните библиотеки и ще бъдат дискутирани актуални проблеми от библиотечната практика. Отправяме покана към членовете на секцията и към колеги, които биха искали да се включат в секцията, да се срещнем в Пловдив, за да усетим пулса на нашите библиотеки днес и да открием нови хоризонти за бъдещо развитие.
Пълен текст...
 
Доц. д-р Красимира Александрова е новият директор на НБКМ
НБКМ
Приветстваме доц. д-р Александрова и ѝ пожелаваме да работи всеотдайно за утвърждаване водещата роля на Националната библиотека, да търси опора в изградените традиции и смело да прилага най-новото от световния библиотечен опит!
 
На добър час!
 
Награда за Десислава Иванова, директор на РБ „Михалаки Георгиев“ – Видин
logo_vidin.jpg
На 18 май 2016 г. на тържествена церемония в Министерството на културата министър Вежди Рашидов и зам. министър д-р Бони Петрунова връчиха традиционните годишни награди по случай 24 май – деня на българската просвета и култура и деня на славянската писменост. Те изразиха своята почит и благодарност към тези, които създават духовните ценности на България.
За високите си постижения с грамоти бяха отличени 10 млади хора работили в областта на изкуството и културата, между които „за изявена перспектива в бъдещото развитие“ е наградена и Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека „Михалаки  Георгиев“ – Видин.
Пълен текст...
 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - БългарияАмериканска библиотечна асоциацияФондация Америка за БългарияФондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 - 2015 Българска библиотечно-информационна асоциация
София, бул. „Васил Левски“ 88, ет. 1, стая 73; тел. 02 8412487, 0885311821; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.