февруари 2006

СЪЮЗ НА БИБЛИОТЕЧНИТЕ И ИНФОРМАЦИОННИТЕ РАБОТНИЦИ (СБИР)
1000 София, пл. “Славейков” 4, ст. 609, тел./факс (02) 987 0734, e-mail:
lib@fastbg.net

Уважаеми колеги,

Честита Баба Марта!

С пожелание за здраве, късмет,
пролетно настроение и много усмивки!

Управителен съвет на СБИР


Уважаеми колеги,

Това е втори брой за 2006 г. на месечния електронен бюлетин на СБИР. Бюлетинът съдържа информация за актуални новини, предстоящи прояви и съобщения из живота на библиотеките и съюза.
Е-бюлетинът се изпраща по e-mail на колективните членове на СБИР, а на индивидуалните членове - при поискване от тяхна страна и предоставяне на e-mail за връзка.
Ако желаете да промените електронния адрес, на който да го получавате, или пък желаете да прекратите получаването на бюлетина, моля
пишете ни.

 

СЪОБЩЕНИЯ

СЪБИТИЯ

Стартира Национална кампания "Четяща България", инициирана от Асоциация "Българска книга". Кампанията е подкрепена от СБИР.
В рамките на "Четяща България" на 19 април 2006 г. ще се проведе Маратон на четенето в различни градове на страната. Проявата е по случай 23 април - Световен ден на книгата и авторското право. На тази дата са починали Шекспир и Сервантес и това е поводът ЮНЕСКО да я определи за Ден на книгата.
С опита си на посветени, след 3-годишна реализация на Маратон на четящите хора, колегите от Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна се обръщат към всички приятели на книгата, усетили удоволствието на четенето, към хората с въображение, към четящите днес и челите някога, да бъдем заедно всички ние, хора различни в ежедневието, но единни в приключението "четящ човек" в Маратона на четенето през 2006 г.

 

ПРЕДСТОЯЩО

Съюзът на библиотечните и информационните работници, Сдружение "Американски опит за библиотеките", с подкрепата на Държавния департамент на САЩ, организира Национална библиотечна седмица в средата на месец май 2006 г. Очаквайте повече информация на интернет страницата на СБИР и в специален Е-бюлетин, посветен на кампанията.