2017
Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните и информационните работници Печат
kiril_metody_5_b.jpg
Скъпи колеги,
 
Бъдете горди от своя избор да се посветите на една от най-благородните професии. Днес вие не само допринасяте за развитието на образованието, културния напредък и социалното включване, но помагате на млади и стари да усвояват така необходимите им умения за използване на модерните информационни и комуникационни технологии. 
В навечерието на нашия професионален празник бих искала да Ви благодаря за усилията, вградени в постиженията на библиотеките и да ви пожелая дръзновение в отговорната ви работа и признание на труда ви! 
Нека се множат поводите за гордост и моментите на истинска удовлетвореност от добре свършената работа! 
Бъдете здрави, с вяра и оптимизъм отстоявайте високия професионализъм в името на нашата благородна мисия да работим в полза на обществото! 
 
Честит празник!
УС на ББИА
 
Номинации за Годишните библиотечни награди на ББИА за 2016 Печат
logobbia_m.jpg
Номинираните са наредени по азбучен ред.

Категория „Млад библиотекар на годината 2016“ 
Мартина Янкова, Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ – Велико Търново

Категория „Библиотекар на годината 2016“
Антоанета Георгиева, Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца
Валентина Славчева, Централна научно-техническа библиотека – София
Милена Марковска, Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Асеновград 
Райка Христова, Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград
Светомира Вачева, Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра

Категория „Библиотека на годината 2016“ 
Библиотека при Народно читалище „Просвета  1927“ ‒ Варна
Библиотечно-информационен, научен и образователен център на Университета  по архитектура, строителство и геодезия
Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово
Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ ‒ Разград
Регионална библиотека „Петър Стъпов“ ‒ Търговище               
Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ – Шумен

Категория „Подкрепа за библиотеките 2016“
КонтурГлобал Марица Изток 3 (Номинирани от РБ Стара Загора)
Румен Манов, Галерия „Нерон“ – София (Номиниран от РБ Кюстендил)
 
Национална конференция на ББИА 2017 – тематични акценти Печат
logobbia.jpg
Българската библиотечно-информационна асоциация ще проведе своята ХХVII национална годишна конференция на 8 и 9 юни 2017 г. в София на тема:
 
Библиотеките – национална идентичност и многообразие
 
Основни акценти:
  • Съвременни концепции за ролята и функциите на библиотеките в глобализиращия се свят.
  • Библиотеките и националните културни и образователни стратегии и политики. Книжовното културно наследство и националната идентичност. Онлайн ресурсите като средство за достъп и популяризиране на книжовното културно наследство.
  • Библиотечни програми и инициативи, свързани с националната идентичност. Краеведската дейност и ролята й за съхраняване на националната идентичност. 
  • Библиотеките в мултикултурното общество – програми и услуги.
  • Българските библиотеки – част от световната библиотечна мрежа. Международно сътрудничество.
  • Развитие на иновативни библиотечни услуги – традиционни и електронни.
  • Дигитални или реални библиотеки.
  • Библиотеките в подкрепа на образованието и научните изследвания.
  • За баланса между многообразието и идентичността в дейността на библиотеките.
  • За виртуалното пространство на библиотеките и неговите посетители.
  • Съвременният библиотечен специалист – проблеми на професионалната подготовка и повишаването на квалификацията.
  • Очакванията на читателите към библиотечното обслужване – доколко предлагането отговаря на търсенето на съвременните българи?
Моля да изпращате своите предложения за доклади (заглавие и анотация до 300 знака) в срок до 22 май 2017 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , като посочите и координати за обратна връзка. След като бъдат разгледани всички получени предложения, комисията по организация на конференцията ще уведоми авторите на одобрените теми до 29 май 2017 г.
 
Очакваме вашето активно участие и интерес!
 
Национална библиотечна седмица 2017 Печат
nbs_logo_2017_w.jpg

12-ата Национална библиотечна седмица "Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитиеще се проведе в рамките на застъпническата кампания на ИФЛА за ролята на библиотеките в изпълнението на целите за устойчиво развитие в новия дневен ред на ООН „Трансформиране на нашия свят. Дневен ред 2030 за устойчиво развитие“.

По време на кампанията ще поставим началото на създаване на колекция от примери за успешни практики на български библиотеки, които със своите инициативи, програми и услуги вече допринасят за постигането на целите за устойчиво развитие. Тези примери ще бъдат използвани широко в застъпническите дейности на ББИА. Най-интересните ще изпратим за публикуване в страницата на IFLA. Обръщаме се към всички колеги, споделете своите успешни практики, личните истории на ваши читатели, на които сте помогнали в решаването на важни за тях проблеми, свързани с целите за устойчиво развитие. Изпращайте примерите на адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  по всяко време.

В подкрепа на застъпническите дейности ББИА подготвя промоционални материали – два плаката, листовка и брошура, които подробно разясняват ролята на библиотеките в постигането на целите за устойчиво развитие. Молим всички колеги, които ще организират събития в рамките на Националната библиотечна седмица, да изпращат информация за подготвената програма и заявки за необходимото количество от промоционалните материали до 19 април 2017 г. на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

Пълен текст...
 
Маратон на четенето 2017 Печат
pohodut_2017.jpg
Уважаеми колеги,
Предстои да проведем заедно дванадесетия Маратон на четенето от 2 до 23 април 2017 г. По традиция провеждаме националната кампания в партньорство с Асоциация „Българска книга“ и тяхната инициатива „Походът на книгите“. Приканваме ви да се включите, като организирате в библиотеките си срещи, четения, премиери, драматизации, конкурси и др., за да утвърдим отново библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността.
Молим колегите, които имат инициативи, свързани с четенето в своите библиотеки, да ни изпратят информация за техните програми (текст на кирилица) до 27 март 2017 г. на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Плакати може да получите на Общото събрание на ББИА, което ще се проведе на 23 март 2017 г. от 9.00 ч. в голямата зала на БАН. Програмата за цялата страна ще бъде публикувана на сайта на ББИА.
Предварително ви благодарим за участието! 
 
Годишни библиотечни награди за 2016 г. Печат
logobbia_m.jpg
УС на ББИА започва набиране на кандидатури за Годишните библиотечни награди за 2016 г. Очакваме вашите предложения за:

БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА
БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА
МЛАД БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА
ПОДКРЕПА ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ

Срокът за подаване на кандидатурите е до 18 април 2017 г.
Подаването на предложения става по реда, отразен в Статута и Процедурата на Годишните библиотечни награди. Ако имате въпроси и неясноти по процедурата за изготвяне на предложенията, молим ви да се обръщате към членовете на ИБ на ББИА.
Вашите предложения можете да изпращате на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. За всяка получена кандидатура ще получите потвърждение.
 
За библиотеките в България и тяхната модерна перспектива Печат
logobbia_m.jpg
Председателят на ББИА изпрати до партии и коалиции, заявили участие в парламентарните избори 2017, становище на организацията За библиотеките в България и тяхната модерна перспектива. В придружителното писмо се казва:
„...От името на Българската библиотечно-информационнa асоциация бих искала да представя на Вашето внимание някои основни проблеми в развитието на българските библиотеки.
Ограниченият достъп на българските граждани до информация и знание, както и ниското ниво на грамотност във всичките ѝ проявления ограничава възможностите за развитие на отделния човек и неговото гражданско участие, увеличава бедността, възпрепятства иновациите, намалява продуктивността и задържа икономическия растеж.
Ние сме убедени, че осигуряването на условия за ефективна работа на библиотеките ще бъде принос към образователното и културното издигане на нацията, опазването и развитието на духовните ѝ ценности и постигането на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 г."

 
Национален календар на библиотечните инициативи през 2017 г. Печат

Календарът на библиотечните инициативи включва:
- конференции (научни, научно-практически)
- семинари (квалификационни и др.)
- регионални и национални кампании – НБС, Маратон на четенето и др.
- юбилейни тържества и годишнини на библиотеки и библиотекари
- стартиране на проекти, откриване на обновени структури на библиотеки – отдели, ОИЦ и др.
- изложби, представяния на книги, издателства и др.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Календарът е подреден по месеци и библиотеки. Отворен е за допълнения от всички библиотеки в страната. Информация изпращайте на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

ЯНУАРИ

4 – 14 януари
РНБ „Петко Р. Славейков” – Велико Търново
Организирана изложба „Индианско лято“ от Посолството на САЩ в България в сътрудничествосфондация „Америка за България“ и с медийната подкрепа на списание National Geographic България.

ФЕВРУАРИ

РБ „Дора Габе” – Добрич 
Пътуваща изложба  “100 Години 100 Плаката” – библиотечни плакати от цял свят. Инициатива на Фондация “Деца на България”, част от Национална Кампания за популяризация на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.

7 февруари
РНБ „Петко Р. Славейков” – Велико Търново
Представяне на творчеството на Иван Кирилов, съвместно с НЛМ, Къща музей „Емилиян Станев” – ВеликоТърново.

8 февруари
НБ „Иван Вазов“Пловдив
Форум за социална промяна „Толерантност и предразсъдъци“ и съпътстващи събития по проекта „В обувките на другия“ – изложби, творчески работилници, обучения за граждани.

17 – 22 февруари 
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Да си спомним за Умберто Еко – изложба на библиотечни документи по повод 1 година от смъртта на писателя.

22 февруари
РНБ „Петко Р. Славейков” – Велико Търново
Юбилейна изложба на проф. Иван Бочев в Столична библиотека – София.

МАРТ

НБ „Иван Вазов“Пловдив
Фестивал „Младият Пловдив чете“ – поредица срещи с детски писатели в Детския отдел.

РБ „Любен Каравелов“Русе
Международна инициатива „Приказна нощ в библиотеката”.

– 14 март
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Българското опълчение – изложба на библиотечни документи по повод 3 март – 139 години от Освобождението на България.

3 март
РБ „Димитър Талев“Благоевград
„Хилядолетната история на Благоевград” – разговор за живота и творчеството на Мирчо Юруков, революционер, деец на ВМРО, публицист, дългогодишен редактор на „Пиринско дело“, изтъкнат краевед и автор на книгата „Благоевград“, издадена през 1964 г., която е една от малкото книги, които проследяват в пълнота историята на града.

15 – 31 март
РБ „Дора Габе” – Добрич 
„Лицето на книгата през погледа на децата” – изложба на корици на книги на ученици от СУ „Св. Климент Охридски”.

20 март
РНБ „Петко Р. Славейков” – Велико Търново
Представяне на номинираните участници от традиционния детски конкурс „Моят роден град” на тема „Библиотеката в моя град”, посветен на 95-годишнината от създаването на Великотърновската народна библиотека.

21 март
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
По повод Международния ден на поезията – литературна среща-разговор и четене на поетични творби – библиотекари, ученици, габровски поети и доброволци. 

23 март
Общо годишно събрание на ББИА – Големият салон на БАН, София.

31 март
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Празнично литературно утро с героите на Андерсен, с деца от детските градини и първите класове, посветено на 2 април – Международния ден на детската книга.

АПРИЛ

3 – 28 април
Национален маратон на четенето.

3 – 7 април
РБ „Никола Фурнаджиев”Пазарджик
Седмица на детската книга.

6 – 7 април
НБ „Иван Вазов“Пловдив
Конкурс за най-интересна и иновативна инициатива на тема: „Насърчаване на ученическото четене“ за библиотекари, работещи в училищните библиотеки в област Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, РУО – Пловдив и СНЦ „Писалка и перо“ към НБ „Иван Вазов“, Пловдив.

10 – 13 април
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
В рамките на Седмицата на детската книга и детското четене и Националния маратон на четенето – детско арт-ателие „Великденско настроение“ за изработване на великденска украса и декорация (картички, макети) в Детски отдел с участие на доброволци.

10 – 12 април             
НБ „Иван Вазов“Пловдив
Национална среща на библиотекарите от училищни библиотеки, съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси и Секция „Училищни библиотеки“ към ББИА и обучение на училищни библиотекари за работа с платформата e-Twinning.

11 – 12 април
РБ „Михалаки Георгиев“Видин
Библиотечен форум „Новото лице на библиотеката – адаптиране на библиотеката към потребностите на съвременната младеж“.

11 април
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
Флашмоб с книги, библиотекари, доброволци по случай Седмицата на детската книга и детското четене.

17 – 23 април
Седмица на детската книга. 

18 април
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Информационен ден за българските паметници, вписани в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство по повод 18 април – Световен ден за опазване на паметниците на културата.

19 април 
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Премиера на поетичната книга на Веселина Атанасова „Време за светлина”, илюстрирана от ученици от СУ „Св. Кл. Охридски”. Изложба-рисунки на ученици от СУ „Св. Кл. Охридски”, включени в стихосбирката.

20 април                                                                            
НБ „Иван Вазов“Пловдив
„Изграждане на партньорски мрежи“ – работна среща за библиотекарите от Пловдивска област.

21 април
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Маратон на четенето с ученици, писатели, читатели, представители на местната власт и граждани по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.

НБ „Иван Вазов“Пловдив
Екохепънинг „Природата и книгите ни дават криле, всичко е в нашите ръце“.

23 април
РНБ „Петко Р. Славейков” – Велико Търново
„Фоайе на книгата” – представяне на водещи издателства и автори в РНБ „Петко Р. Славейков”, великотърновскитеучилища и организиране на щандове с най-новата печатна продукция на издателствата в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

НБ „Иван Вазов“Пловдив
„Маратон на четенето” в Народна библиотека „Иван Вазов“ – национална кампания за насърчаване на четенето.

РБ „Николай Вранчев“Смолян
Маратон на четенето, посветен на 140 г. от рождението на Елин Пелин.

24 април
РБ „Никола Фурнаджиев”Пазарджик
Световен ден на книгата – флашмоб.

25 – 26 април
РБ „Любен Каравелов“ – Русе
Национална конференция „Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?“.

27 – 28 април
РНБ „Петко Р. Славейков” – Велико Търново
Научна конференция „110 години от рождението на Емилиян Станев”, организира се съвместно сНЛМ Къща-музей „Ем. Станев” иВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

РБ „Христо Ботев“Враца
Маратон на четенето.
Осми самостоятелни четения на Регионално краеведско дружество – Враца.
„Световна нощ на книгата”.

ГБ „Пеньо Пенев”Димитровград
Маратон на четенето с доброволците от фондация „Подари усмивка”.

МАЙ

8 – 14 май
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
Седмица на „изпята поезия” – във всеки ден от седмицата ще звучат музикални произведения по известни поетични текстове на български и чужди автори с времетраене от 15 – 25 минути.
„Архитектура и библиотеки – минало и бъдеще” – виртуална изложба на сайта на библиотеката.

9 – 13 май
Национална библиотечна седмица „Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие“.

РНБ „Петко Р. Славейков”Велико Търново
Гостува изложбата на РБ „Пенчо Славейков” – Варна за проектирането на нова библиотечна сграда.

9 – 11 май
РБ „Сава Доброплодни”Сливен
XIX Национален фестивал на детската книга, организиран в партньорство с Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”, ДАБЧ, най-големите детски издателства и др.

9 май
РБ „Дора Габе” – Добрич 
„Орхус (Дания) и Пафос (Кипър) европейски столици на културата през 2017” –информационен ден по повод 9 Май – Ден на Европа.  

10 май
РБ „Гео Милев“Монтана
Регионална кръгла маса на тема „Съвременните библиотеки с особена грижа към тийн поколението. Библиотеките и новите дигитални деца – поколение XYZ“.

НБ „Иван Вазов“Пловдив
Национална библиотечна седмица
- Библионощ – театрален пърформанс, струнен концерт, литературно четене.
- „Стани библиотекар за един ден в Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив по случай професионалния празник на библиотекаря 11 май.

11 – 31 май
РБ „Дора Габе” – Добрич 
Изложба на библиотечни документи по повод 295 г. от рождението на Паисий Хилендарски, 255 г. „История славянобългарска” и 175 г. от добруджанския препис на историята.

НБ „Св. св. Кирил и Методий“ – София 
Изложба "Книги  посоки  публики".

11 май 
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
Професионален празник на библиотекарите. Среща с Комисията по библиотечно-информационно обслужване на гражданите в ОбС – Габрово.

РБ „Дора Габе” – Добрич 
Библиотечен форум със специалисти от читалищни и училищни библиотеки и регионалната библиотека в град Добрич, в рамките на Националната библиотечна седмица.

РБ „Николай Вранчев“Смолян
Професионален празник на библиотекаря. Връчване на годишните награди Библиотека на годината и Библиотекар на годината.
Ежегоден конкурс за превод на художествен текст от български автор на английски, руски, немски и испански езици на името на „Николай Вранчев“. 

12 май
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
Презентация „Четенето – потребност и приключение”, придружена с дискусия върху въпроси, свързани с четенето и удоволствието от него и ролята на библиотеката като място за получаване на информация. 

РБ „Захарий Княжески“ – Стара Загора
Откриване на фотодокументалната изложба „Какво ни завещаха...?”. Пътуваща изложба, която разказва за делото на четиримата старозагорски будители по случай техни годишнини: Захарий Княжески, Анастасия Тошева, Атанас Илиев, Петър Иванов.

18 – 19 май 
РБ „Пенчо Славейков” – Варна
Национална конференция с международно участие на тема "Младите хора, четенето и библиотеките".

ЮНИ

юни – 31 август 
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
„Вълшебно лято“ – занимания с габровските деца през летните месеци, с техните родители, приятели и гости на града.

1 – 2 юни
РБ „Гео Милев“Монтана
Национална кръгла маса „Ролята на обществените библиотеки в мултикултурните отношения и доверието в тях при интеграцията на бежанците“.

НБ „Иван Вазов“Пловдив
„Пловдив чете” – общоградски, ежегоден литературен фестивал.

8 – 9 юни
XXVII Национална конференция на ББИА, Аула на СУ „Св. Климент Охридски“, София.

28 юни
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
Съвместна изложба с РИМ и Държавен архив „Габрово – сигурният тил на Шипка“, посветена на Освобождението на Габрово.

ЮЛИ

18 юли
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
„Апостолът на свободата“ – литературно четене, придружено от дискусия върху разкази, посветени на Васил Левски (18.07.1837 – 18.02.1873). 
По повод 140 години от рождението на Елин Пелин  (18.07.1877 – 03.12.1949) – литературно четене на наградените творби от регионалния ученически конкурс за есе с участие на доброволци. 

РБ „Христо Смирненски“Хасково
Кръгла маса на тема „Левски и Хасковски регион“.

АВГУСТ

РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
„140 публикации за Шипка“ – виртуална изложба, посветена на 140 г. от августовските боеве на Шипка в Руско-турската освободителна война 1877 – 1878.

РБ „Любен Каравелов“Русе
IІІ Международен конкурс за комикс и блиц-анимация „Живата факла“ – изложба и награждаване на отличените участници.

СЕПТЕМВРИ

РБ „Любен Каравелов“Русе
ХІII Международен конкурс за екслибрис „EX LIBRIS – EX LIBERTAS” – изложба и награждаване на отличените участници.

18 – 29 септември
РБ „Дора Габе” – Добрич 
"Бележити добруджански личности в борбите за освобождението на Добрич и Добруджа" – изложба на библиотечни документи, посветена на 25 септември – Ден на град Добрич и 77 г. от възвръщането на Южна Добруджа към България.

27 – 29 септември
Регионална библиотека "Дора Габе" – Добрич
ХІХ национален семинар на потребителите на фирма СофтЛиб. 

29 септември
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
По повод 295 г. от рождението на св. Паисий Хилендарски (1722 – 1773) и 255 г. от написването на „История славянобългарская” (1762) – обявяване на национален конкурс за есе „О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин”. 

ОКТОМВРИ

3 октомври
РБ „Захарий Княжески“ – Стара Загора
Откриване на фотоизложба „Поздравъ отъ Стара Загора“. Проектът обхваща 10 обекта от Стара Загора, които са запечатани на пощенски картички в началото на ХХ век. Участниците в конкурс ще представят своите дигитални еквиваленти на тези места.

3 октомври – 17 ноември
РБ „Дора Габе” – Добрич
„Будителите на Добруджа“ – изложба на библиотечни документи  по повод 1 ноември – Ден на народните будители, 160 г. от рождението на Райко Цончев, родолюбец и дарител и 150 г. от рождението на свещеник Павел Атанасов, фолклорист от Добруджа.  

5 – 6 октомври
РБ „Стилиян Чилингиров“Шумен
Конференция по повод 95 години от създаването на шуменската библиотека.

9 – 20 октомври
РБ „Дора Габе” – Добрич
 

Изложба на библиотечни материали за история на пощите по света, в България и в Добрич по случай 9 октомври – Световен ден на пощите. 

24 – 25 октомври  
РБ „Захарий Княжески“ – Стара Загора

Първа национална среща на консултанти по библиотерапия (библиотекари).

НОЕМВРИ

РНБ „Петко Р. Славейков”Велико Търново
Организиране на прояви, посветени на 190-годишнината от рождението на Петко Рачев Славейков – изложба, представяне на ново печатно издание и др.

1 ноември
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
Обявяване на наградите от конкурса за есе „О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин.
Връчване на Априловска награда за литература. 

8 ноември
РБ „Априлов – Палаузов” – Габрово
„Д-р Петър Цончев – историографът на Габрово“ по повод 150 г. от рождението и 70 г. от смъртта му (08.11.1867 – 22.09.1947). Съвместна изложба с РИМ – Габрово и представяне на фототипно издание на „Из стопанското минало на Габрово“ и „Из общественото и културно минало на Габрово“.

9 ноември
РБ „Дора Габе” – Добрич
Човеколюбецът Йовков – литературна среща по повод 137 г. от рождението на Йордан Йовков, български писател, Певецът на Добруджа.

– 11 ноември
Фондация „Глобални библиотеки – България”
Втори Национален Форум „Библиотеките днес”, хотел Рамада, София.

16 – 17 ноември
РНБ „Петко Р. Славейков”Велико Търново
XVI национална научна конференция с международно участие „Библиотеки – четене – комуникации”.

РБ „Христо Ботев“Враца
Четиринадесета регионална краеведска конференция „Миналото на родния край – послание към бъдещето”.

 
Общо събрание 2017 Печат
logobbia_m.jpg

Управителният съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, на чл. 18, т. 1 от Устава на ББИА и въз основа на  решение на УС на ББИА от 27 януари 2017 г., свиква редовно Общо годишно събрание, което ще се проведе на 23 март 2017 г. от 9.00 ч. в голямата зала на Българската академия на науките, София 1040, ул. „15 ноември“ № 1, при следния днeвен ред:

1.  Доклад на Мандатната комисия за легитимността на Общото събрание.
2. Доклад на Управителния съвет за дейността на Българската библиотечно - информационна асоциация (ББИА) през  2016 г.
3. Приемане на годишен финансов отчет за 2016 г. и на бюджета на ББИА за 2017 г.
4. Приемане на Програма за дейността на Сдружението за 2017 г.
5. Разни.

При липса на кворум събранието се отлага с един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред. 

Поканват се да присъстват всички индивидуални и колективни членове на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), издължили членския си внос. Членовете – юридически лица се представляват от ръководителя или от упълномощено от него лице, което има право на един глас. Директорите или представителите на библиотеки, които не са самостоятелни юридически лица, представят пълномощно от ръководителя на юридическото лице, към което принадлежи библиотеката, с което той ги упълномощава да представляват институцията, да участват в събранието и да имат право да гласуват. Пълномощните се представят при регистрацията за участие в Общото годишно събрание.
 
Поканата за свикване на Общото годишно събрание на ББИА е обнародвана в раздел „Култура“ на вестник „СЕГА“ от 01.02.2017 г. бр. 26, година ХХ, стр. 16.

Заявки за участие в Общото събрание (на индивидуалните и колективните членове) се изпращат до 15 март 2017 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

-------------------------------------------------------------------

Заявка за участие на представител на библиотека  колективен член (.doc)
Заявка за участие на индивидуален член (.doc) 

 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 15 - 23 от 23
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.