Начало arrow Актуално arrow Международни новини
Международни новини
Предоставяне на услуги от разстояние от библиотеките Печат

online_library_services.jpg

Снимка: YHPHN      

   
Библиотекарите по целия свят работят усилено, за да осигурят достъп до колекции и услуги от разстояние. Всички видове библиотеки популяризират своите онлайн услуги – например Националната библиотека на Франция организира виртуални изложби, а Националната библиотека на Испания промотира своето дигитално съдържание, което може да се използва за подпомагане на образованието.
Много публични библиотеки предлагат онлайн четения на книги при спазване на авторските права. Освен това са положени големи усилия за увеличаване на достъпа до електронни книги, например чрез увеличаване на броя на електронните книги, които хората могат да заемат по всяко време (в Дания) и чрез преразпределяне на суми от бюджета за заплащане на електронно съдържание.
 
Пълен текст...
 
Финансова подкрепа за посещения на библиотечни специалисти в германски библиотеки през 2020 г. Печат
bii-logo.png
Постояната комисия BI-International към Германската библиотечна асоциация предоставя стипендиантски програми за библиотечни специалисти от други страни. Можете да кандидатствате за безвъзмездна помощ за професионален престой в Германия. Предлагат се три различни програми:
1. Професионални посещения – престой и обучение от 1 до 3 седмици в немска библиотека.
2. Участие в международната конференция European Conference on Information Literacy, която ще се проведе от 21 до 24 септември 2020 г. в Бамберг.
3. Учебни пътувания до 5 дни за групи (3 – 15 души), посещаващи различни библиотеки в Германия.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 2 от 2
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2020 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.