Начало arrow Актуално arrow Новини от библиотеките
Новини от библиотеките
ХХХVІІІ Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" Печат
logo_biblioteka_rodina.jpg
Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. Организира се от Библиотека "Родина" и къща музей "Гео Милев" и е част от културния календар на Община Стара Загора.
В конкурса могат да участват всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към датата на отчитане на конкурса – 29 октомври 2021 г., които нямат издадена стихосбирка. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби.
Творби на участниците се приемат до 30 септември 2021 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , факс: 042 603 950 или с препоръчана кореспонденция на адрес: 6000 Стара Загора, бул. „Руски“ 17, Библиотека „Родина”. Изпратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име, презиме и фамилия на участника; настоящ адрес, телефон за контакти, имейл адрес; дата, месец, година и място на раждане.
Пълен текст...
 
Регламент за провеждане на Конкурс за буктрейлъри „Живи страници” Печат

1. Общи положения

Настоящият регламент определя и регулира организацията на провеждането на Конкурс за буктрейлъри „Живи страници”, (по-нататък Конкурсът), изискванията към участниците и предоставените от тях конкурсни материали, процедурата и критериите за тяхното оценяване и излъчване на победителите.

Участниците създават кратко до 3-минутно самостоятелно мултимедийно произведение върху книга – буктрейлър. В конкурса могат да участват ученици на възраст от 14 до 19 години.

Пълен текст...
 
Национален литературен конкурс “Спас Зафиров” 2021 Печат
nch_peshtera.jpg
По повод 205 г. от рождението на Спас Зафиров – учител, общественик, преводач и автор, Общинска библиотека при НЧ „Развитие – 1873” – Пещера организира Национален литературен конкурс “Спас Зафиров” за написване на есе на тема „Бащин език – катехизис мой”. В конкурса могат да  участват ученици от 7-ми до 12-ти клас. Есетата трябва да бъдат авторски, в тях да личи отношението на пишещия към темата, както и да показват езиковата култура на автора. За класираните на първите три места в конкурса НЧ ”Развитие – 1873” осигурява парични награди. Номинираните за отличия ще бъдат поканени на връчването на наградите на 11 май – Ден на библиотекаря.
Конкурсните материали се приемат по пощата на адрес: 4550 Пещера, ул. „Димитър Горов” №4 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. до 18 ч. на 22 април 2021 г. В пощенския плик на отделен лист се изпращат данни за автора: трите имена, възраст, адрес, клас, училище, тел. за контакт.
 
Обява за работа в София Печат
logo_geothe_institut_1.jpg
Гьоте-институт България търси сътрудник за ръководство и развитие на своята информационна и библиотечна дейност на пълно работно време (40 часа седмично) от 15 май 2021 г. Подробна информация за профила на задачите и изискванията към кандидатите може да намерите на сайта. Кандидатури с автобиография, сертификати и евентуални препоръки в PDF-формат може да се изпращат като имейл със заглавие „Bibliothek“ най-късно до 1 април 2021 г.  на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  При разглеждане на кандидатурите при еднаква квалификация ще се обърне специално внимание на кандидатурите на хора с увреждания.
 
Национален конкурс "Гласът на родовата памет" Печат
logo_dobrich.jpg
Фондация "Вигория" и РБ "Дора Габе", с подкрепата на Община Добрич, организират Национален конкурс "Гласът на родовата памет" по повод 105-годишнината от репресиите над мирното население от Добруджа (1916 – 1918) и 80 години от Крайовската спогодба (7.9.1940 г.). За конкурса може да се изпращат есе-разказ, историческо есе (вкл. снимков материал) или презентация по една от темите: Отвличането на мирно добруджанско население в плен от румънските власти (1916 – 1918); Румънската окупация в Южна Добруджа (1919 – 1940); Ньойският договор (1919); Крайовският договор (1940) и насилственото преселение на десетки хиляди българи от Северна в Южна Добруджа. Могат да участват ученици от 8-и до 12-и клас вкл. Материалите се изпращат на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. най-късно до 15 юни 2021 г. като се посочват следните координати на участника: трите имена, адрес, телефон, имейл, училище, клас. За повече информация: Невяна Христова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. ; тел.: +359 58 602544.
 
Обява за работа в Пловдив Печат
mu_plovdiv.jpg
Медицински университет  Пловдив обявява конкурс по документи и събеседване за заемане на една длъжност "библиотекар" в Библиотечно-информационния център. Основни дейности: каталогизация и аналитико-синтетична обработка на библиотечни документи; регистрация и библиотечно-информационно обслужване на български и чуждестранни студенти и преподаватели; справочно-библиографска и информационна дейност.
Документи се подават всеки делничен ден от 8:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 часа в Билиотеката на МУ  Пловдив на бул. "Васил Априлов" № 15А в срок до 31 март 2021 г. Телефон за връзка с БИЦ: 032/200 661; 032/200 659.
Пълен текст...
 
Конкурсна сесия по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” Печат
mk.jpg
Министерството на културата обявява конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” 2021 г. Право на участие в конкурса имат библиотеките по смисъла на Закона за обществените библиотеки. За НБКМ и регионалните библиотеки общата стойност на всеки проект може да бъде до 25 000 лв.; за общинските библиотеки  до 12 000 лв.; за читалищни библиотеки, обслужващи населено място с над 5 000 жители  до 5 000 лв.; за читалищни библиотеки, обслужващи населено място с под 5 000 жители  до 1 500 лв. Проектите се подават на адреса на Министерството на културата в срок до 30 дни от датата на публикуване на обявата (18 февруари 2021 г.).
 
Покана за проектни предложения за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки Печат
mk.jpg
Министерството на културата обявява покана за представяне на проектни предложения по реда на Правилата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата. Допустими кандидати за представяне на проектни предложения са регионалните библиотеки. Дейностите, посочени в проектното предложение, следва да се реализират до 30 ноември 2021 г. Максималният размер за финансиране на проектно предложение е до 5000 лв. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 20 дни след датата на отправената покана (16 февруари 2021 г.).
 
<< Първа < Предишна 1 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 8 от 8
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook     
Copyright © 2000 – 2021 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.