Начало arrow Актуално arrow Новини от библиотеките
Новини от библиотеките
Обява за работа в София Печат
nch_aleko_konstantinov_sofia_w.jpg
Народно читалище „Алеко Константинов  1897” с адрес: София, ул. „Оборище” №73, обявява свободно работно място за длъжността „Библиотекар”. Необходими документи за кандидатстване: 
1. Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация. 
2. CV – европейски формат. 
Кандидатите подават документите за кандидатстване на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. в срок до 10 май 2022 г. включително. След подбора по документи допуснатите до събеседване кандидати ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часа на провеждането му. С избрания кандидат ще бъде сключен постоянен трудов договор с 6-месечен изпитателен срок. Лице за контакт: Цветанка Котева. Телефон за контакти: 0885657289. 
Пълен текст...
 
Обява за работа в София Печат
hch_tzar_boris_iii_w.jpg
Народно читалище „Цар Борис III – 1928“, София, ул. „Клокотница“ №29 обявява свободно работно място за длъжността „Библиотекар”. Необходими документи за кандидатстване:
1.  Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация.
2.  CV – европейски формат.
Кандидатите подават документите за кандидатстване лично в библиотеката на читалището, София, ул. „Клокотница“ № 29 в срок до 31 май 2022 г. включително. След подбора по документи, допуснатите до събеседване кандидати ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часа на провеждането му. С избрания кандидат ще бъде сключен постоянен трудов договор с 6-месечен изпитателен срок.
Лице за контакт: Галина Савова. Телефон за контакти: 0885643045.
Пълен текст...
 
Обява за работа в Пловдив Печат
mu_plovdiv.jpg
Медицински университет  Пловдив обявява конкурс по документи и събеседване за заемане на една длъжност "библиотекар" в Библиотечно-информационния център. Основни дейности: регистрация и библиотечно-информационно обслужване на български и чуждестранни студенти и преподаватели; каталогизация и аналитико-синтетична обработка на библиотечни документи; справочно-библиографска и информационна дейност.
Документи се подават всеки делничен ден от 8:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 часа в Библиотеката на МУ  Пловдив на бул. "Васил Априлов" № 15А в срок до 15 април 2022 г. Телефон за връзка с БИЦ: 0882 512 972.
Пълен текст...
 
Национален литературен конкурс “Спас Зафиров” 2022 Печат
nch_peshtera.jpg
Библиотеката при НЧ „Развитие – 1873” – Пещера организира по повод 300 г. от рождението на Паисий Хилендарски Национален литературен конкурс “Спас Зафиров” 2022 за написване на есе на тема „Будителите, които ни вдъхновяват”. В конкурса могат да участват ученици от 7-и до 12-и клас. Есетата трябва да бъдат авторски, в тях да личи отношението на пишещия към темата, както и да показват езиковата култура на автора. За класираните на първите три места в конкурса НЧ ”Развитие – 1873” осигурява парични награди. Номинираните за отличия ще бъдат информирани допълнително как ще си получат наградите по случай 11 май – Ден на библиотекаря.
Конкурсните материали се приемат по пощата на адрес: 4550 Пещера, ул. „Димитър Горов” №4 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. до 18 ч. на 22 април 2022 г. В пощенския плик на отделен лист се изпращат данни за автора: трите имена, възраст, адрес, клас, училище, тел. за контакт.
 
ІХ Международна научна конференция „Бунтът на духа – основна сила по пътя към свободата“ Печат
rb_ruse_2022.jpg

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе организира ІХ Международна научна конференция „Бунтът на духа – основна сила по пътя към свободата“, която ще се проведе на 28 и 29 април 2022 г. в Русе. Конференцията се посвещава на 150 г. от Първото общо събрание на БРЦК и 150 г. от смъртта на Ангел Кънчев. Съорганизатори на научния форум са Русенски университет „Ангел Кънчев“, Съюз на учените – клон Русе, Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, Фондация "Васил Левски".
Срокът за изпращане на докладите и заявките за участие е до 5 април 2022 г. Таксата за участие от 60.00 лв. се плаща по банков път. Разходите на участниците (пътни, дневни и квартирни) са за сметка на командироващата страна. За повече информация: Валерия Йорданова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , 0876043155 и Валентина Караджова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , 0878574912.
 
Савина Цонева е избрана за директор на регионалната библиотека в Габрово Печат
savina_tzoneva_2022.jpg
След спечелен конкурс през февруари 2022 г. за директор на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” – Габрово е назначена за следващ мандат Савина Цонева. Тя е родена през 1968 г. в Габрово. Завършила е „Библиотекознание и библиография” в Държавния библиотекарски институт и същата специалност през 1995 г. във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. В габровската библиотека работи от 1989 г. първо в  читалня, а след това в отдел „Краезнание”, като от 1999 г. до 2008 г. ръководи отдела. От 10 октомври 2008 г. е директор на институцията. Ръководител и координатор на повече от 25 проекта. Автор на научни и популярни публикации и редактор на над 30 книги в областта на регионалната история и краезнанието. Отличена с почетния знак на Министерството на културата „Златен век – печат на цар Симеон Велики” – златен през 2019 г. за принос в развитието и популяризирането на българската култура.
От името на цялата колегия пожелаваме на Савина Цонева още един успешен и ползотворен мандат като ръководител на габровската библиотека!
 
Обява за работа в София Печат
cml_logo_blue_w.png

Централна медицинска библиотека към Медицински университет – София търси да назначи „библиотекар“ за работа на регистратурата в сектор „Обслужване на читателите и съхранение на фондовете“, отдел „Библиотечно-информационен“. Позицията е временна, по заместване на титуляра до завръщане от отпуск по майчинство.
За кандидатстване, моля да изпратите актуална автобиография на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. до 21 февруари 2022 г. С избраните кандидати ще се проведе устно интервю на живо в периода до 4 март 2022 г.  
Пълен текст...
 
Цветомира Иванова е новият ръководител на библиотеката към АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив Печат
snimka_plovdiv_2022.jpg

От 1 януари 2022 г. инж. Цветомира Иванова е назначена за ръководител на библиотеката към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив. Родена е в Пловдив на 9 декември 1989 г. Тя е бакалавър по специалност „Информационна физика и комуникации“ и магистър по специалност „Инвестиционен мениджмънт в телекомуникациите“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. През 2021 г. завършва магистърска програма „Библиотечно-информационен и културен мениджмънт” в УниБИТ.
Понастоящем Цветомира Иванова е докторант към катедра „Компютърни системи“ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Докторската ѝ теза е свързана с изследване и създаване на семантични модели в областта на културно-историческото наследство, в частност български народни танци. Нейните професионални и изследователски интереси са насочени към библиотечния  мениджмънт, дигитализация и популяризиране  на науката и изкуството.  
От името на цялата колегия пожелаваме на Цветомира Иванова успешен и ползотворен път като ръководител на библиотеката на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив!
 
<< Първа < Предишна 1 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 8 от 8
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.