Начало arrow Актуално arrow Международни новини
Международни новини
Европейските библиотеки за Украйна Печат
logo-lib4refugees1.png
 

EBLIDA, NAPLE и Public Libraries 2030 призовават европейските библиотеки да предоставят безопасно място на украинските бежанци в този труден момент и да им осигурят каквато могат подкрепа, като достъп до книги и други медии, до информация и образование. Доколкото е възможно, библиотеките могат да помогнат за продължаване на образованието на бежанците, особено на децата и младите хора, да организират курсове за усвояване на първите елементи на езика на приемащите страни.
Може свободно да се ползва логото на европейската мрежа „Библиотеки за бежанци“. Библиотеките, които все още не са част от мрежата, могат да попълнят приложения формуляр, за да се включат.
 
Призив на ББИА Печат
eblida-naple-pl2030-logos.jpg
Ние се обявяваме против тази ужасна война и искаме незабавното ѝ спиране! 
Ние призоваваме нашите членове и цялата библиотечна колегия да окажат помощ, според възможности си и в сътрудничество с държавните и неправителствени организации, на всички нуждаещи се и пострадали във войната в Украйна!
Ние подкрепяме становищата и насоките, отразени в прессъобщението на трите водещи библиотечни организации в Европа – EBLIDA, NAPLE и Public Libraries 2030 (ББИА е пълноправен член на EBLIDA, а с другите две организации активно си сътрудничи  в работата на европейските обществени библиотеки и работи по много европейски проекти). Прессъобщението е в отговор на призива, отправен от Украинската библиотечна асоциация и можете да се запознаете с него на английски език.
Уважаеми колеги,
Можете да се информирате за приложения списък с решенията, взети на заседанието на борда на EBLIDA в понеделник, 28 февруари 2022 г., а също така и за създадената уеб страница на сайта на EBLIDA, посветена на Украйна.
 
<< Първа < Предишна 1 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 2 от 2
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.