Начало arrow Актуално arrow Новини от библиотеките
Новини от библиотеките
Семинар „Документация и опазване на исторически книгоподвързии“ Печат

seminar_plovdiv-1.jpg

 

Фондация „Балканско наследство“ съвместно с Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив организира семинар „Документация и опазване на исторически книгоподвързии“, воден от д-р Николас Сарис, консерватор на книги и хартия в Националната библиотека на Гърция. Обучението ще бъде на английски език и е насочено към професионалисти в опазване на книжни и архивни материали и кураторство в библиотеките. Семинарът ще се състои между 20 и 24 март 2023 г. в Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив. За да кандидатствате изпратете автобиографията си на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. преди 15 март 2023 г.

 

 
Обява за работа в София Печат
 cml_logo_blue_w.png  

Централна медицинска библиотека към Медицински университет – София търси да назначи библиотекар на длъжност „Регистратор“. Длъжността е на пълен работен ден с трудов договорОсновните задължения са да регистрира и пререгистрира читатели, издава дубликати на читателски карти; запознава всички новорегистрирани потребители с реда в библиотеката, правата и задълженията им; предоставя насоки и упътвания за услугите, библиотечния фонд, помещенията и отделите в ЦМБ; приема плащанията в брой и с банкова карта за всички услуги в ЦМБ; приема и изпраща куриерски пратки; работи на смени 08:00 – 16:30 и 10:30 – 19:00 ч. от понеделник до петък, според предварително изготвен график; дава съботни дежурства при необходимост. За да кандидатствате, може да изпратите автобиография на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  

Пълен текст...
 
Обява за работа в София Печат
logo-tu-blue-3d.png
Технически университет – София обявява конкурс по документи и събеседване за заемане на длъжността "библиотекар-експерт" в Библиотечно-информационния център, Отдел „Комплектуване и обработка“, за една щатна бройка. Основни дейности: библиографска обработка на библиотечни материали и справочно-библиографска и информационна дейност. Документи за участие в конкурса се подават в срок до 31 март 2023 г. За връзка: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. ; 0882 270 516. С отговарящите на условията кандидати ще бъде проведено интервю, като за насрочената дата и час кандидатите ще бъдат информирани чрез електронна поща.
Пълен текст...
 
Х Международна научна конференция „Предизвикателствата на миналото, трансформирани в бъдещето“ Печат
konferencia_ruse_2023.jpg
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе организира Х Международна научна конференция „Предизвикателствата на миналото, трансформирани в бъдещето“, която ще се проведе на 27 и 28 април 2023 г. в Русе. Конференцията се посвещава на 145 г. от рождението на акад. Михаил Арнаудов – виден български учен, фолклорист, литературен историк, етнограф и 140 г. от рождението на Димитър Мишайков – виден български икономист, един от основателите на Свободния университет за политически и стопански науки в София (днeс УНСС).
Срокът за изпращане на докладите и заявките за участие е до 9 април 2023 г. Таксата за участие от 80.00 лв. се плаща по банков път. Разходите на участниците (пътни, дневни и квартирни) са за сметка на командироващата страна. За повече информация: Валерия Йорданова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , 0876043155.

 
Визуален корпус „Неизвестното за известните художници: Симеон Венов, Златка Дъбова, Христо Нейков Печат
logo51-1-copy.jpg
Приключи изпълнението на проекта АртДиалог: Визуален корпус „Неизвестното за известните художници. Част 1: Симеон Венов, Златка Дъбова, Христо Нейков", реализиран с подкрепата на Националния фонд „Култура“. Цветните илюстрации на Златка Дъбова, акварелите на Симеон Венов, илюстрованите био-библиографии за тях и за проф. Христо Нейков, видео интервюта – свидетелства на техни съвременници, поставят началото на поредицата „Неизвестното за известните художници“. Тя е опит да се „върнат“ на сцената художници, при това – с непоказвани пред публика творби, чието творчество е повлияло на няколко поколения автори, изразители на посоки във визуалните изкуства. При подбора на художниците, водещо основание беше не само респектът от качествата на творчеството им, но и заслугите им за създаване на условия за развитие на следващи поколения български художници.
Пълен текст...
 
Обява за работа в Пловдив Печат
mu_plovdiv.jpg
Медицински университет  Пловдив обявява конкурс по документи и събеседване за заемане на 2,5 щатни бройки за длъжността "библиотекар" в Библиотечно-информационния център, двете от които са по чл. 68, ал. 1, т. 3 от Кодекса на труда (заместване на отсъстващ служител).
Основни дейности: регистрация и библиотечно-информационно обслужване на български и чуждестранни студенти и преподаватели; каталогизация и аналитико-синтетична обработка на библиотечни документи; справочно-библиографска и информационна дейност.
Документи за участие в конкурса се подават в срок от 10 до 31 януари 2023 г.  от 8:00 до 12:00 и от 12:30 до 16:30 часа в Библиотеката на МУ  Пловдив на бул. "Васил Априлов" № 15А. Телефон за връзка с БИЦ: 0882 512 972.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 6 от 6
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.