Начало arrow Дейности arrow Законодателни инициативи
Законодателни инициативи
Нова Наредба за фондовете Печат

В Държавен вестник, № 98 от 28 ноември т.г. е обнародвана Наредба №3 от 18 ноември 2014 г. за съхраняването, ползването и разпореждането с документи от библиотечния фонд на министъра на културата. Тази Наредба се издава на основание чл. 55, ал. 2 от Закона за обществените библиотеки.

В брой 1 за 2015 г. на списание „ББИА онлайн“ може да намерите подробна публикация за обхвата, съдържанието и новите моменти в Наредбата.
 
Становище на ББИА относно Националната стратегия за насърчаване на грамотността Печат

Българската библиотечно-информационна асоциация изпрати своите подробни предложения по Проект на Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014 – 2020). Текстът на проекта и предложенията можете да прочетете на Портала за обществени консултации на Министерския съвет на адрес: http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?@lang=bg-BG&Id=1421.

 
Участие на обществените библиотеки в програмите за развитие на електронното управление Печат

От името на Българската библиотечно-информационна асоциация беше внесено писмо до министъра на културата относно участието на обществените библиотеки в програмите за развитие на електронното управление като точки за достъп и в дейностите по популяризиране, достъп и участие на гражданите в електронното управление – стратегическа цел 3 от Стратегията за развитие на електронното управление в Република България 2014 – 2020. Към писмото е приложено становището на ББИА относно Стратегия за развитие на електронното управление в Република България 2014 – 2020.

 
Предложения към МК за мерки за по-нататъшното развитие на обществените библиотеки Печат
Със заповед на Министъра на културата от 8 септември 2014 г. бе определен новият състав на Обществения съвет към министъра на културата. В него влизат проф. Боряна Христова, директор на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и г-жа Снежана Янева, председател на сдружение „Българска библиотечно-информационна асоциация“. Първото заседание на Обществения съвет беше проведено на 18 септември 2014 г. На 1 октомври 2014 г. се състоя среща на представителите от сектори библиотеки, книги, авторско право.
На 29 септември 2014 г. г-жа Снежана Янева внесе в Министерство на културата писмо от името на Българската библиотечно-информационна асоциация с предложения за краткосрочни действия, които да бъдат предприети от настоящия екип на министерството, и за дългосрочни действия, които да бъдат предоставени на следващото редовно правителство. / Пълен текст на писмото
 
Становище на ББИА относно Стратегията за развитие на електронното управление Печат
На портала за обществени комуникации на Министерски съвет е публикувана Стратегия за развитие на електронното управление в Република България 2014 – 2020 г. ББИА изпрати Становище относно Стратегията и то вече е отразено на портала.
Текстът на Становището може да изтеглите и от тук.
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 16
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.