Архив на информациите от 2009 г.
Презентации от семинар по проект ENTITLE Печат
ББИА
На 30 септември 2009 г. в Американския кът на Столична библиотека се проведе семинар на тема „Обществените библиотеки и ролята им в ученето през целия живот” по проекта ENTITLE, в който ББИА е българският партньор . 
 
Предоставяме на вашето внимание изнесените презентации в .ppt формат.
 
 
Пълен текст...
 
Лято в НЧ - село Нова черна Печат
Нова ЧернаПрез лятото в читалищната библиотека при НЧ „Васил Йорданов” - село Нова Черна, община Тутракан беше доста оживено. Децата четяха любими книжки, рисуваха, ползваха Интернет, подготвяха си програми и участваха в читалищните мероприятия.
Пълен текст...
 
Конференция по проекта ENTITLE Печат
ENTITLE
Заключителната конференция по проекта ENTITLE на тема "Библиотеки за учене през целия живот" ще се проведе на 16 октомври 2009 г. в Националната библиотека на Унгария в Будапеща. 
Повече информация: http://www.entitlelll.eu/eng/Meetings/Final-Conference
 
Годишна награда на Фондация Бил и Мелинда Гейтс Печат
Новини
Годишната награда на Фондация Бил и Мелинда Гейтс за Достъп до знание се присъжда за новаторски постижения на обществени библиотеки извън САЩ за предоставяне на свободен достъп до компютри и Интернет. Указания за кандидатстване и необходимите документи ще намерите тук.
Крайният срок за изпращане на кандидатурите онлайн е 31 октомври 2009 г.
 
Семинар по проекта ENTITLE Печат
ББИА
ББИА е българският партньор по проекта ENTITLE, финансиран от директората „Образование и култура” на ЕК, Програма „Учене през целия живот”. 
Управителният съвет на ББИА Ви кани да вземете участие в семинар на тема „Обществените библиотеки и ролята им в ученето през целия живот”. На семинара ще бъдат представени основните дейности по проекта ENTITLE и резултатите от тях. Ще бъдат споделени водещи практики на обществените библиотеки в страната, които активно работят по програми за учене през целия живот.
Семинарът ще се състои на 30 септември (сряда) от 10.30 до 15.00 часа в Американския кът на Столична библиотека (пл. Славейков №4А).  
Молим в срок до 28 септември да заявите участие на Ваш представител в офиса на ББИА: тел. 987 07 34 или имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
 
Нова информация за конференцията, организирана от РБ - Шумен Печат
РБ - Шумен
Уважаеми колеги,
Налага се промяна на датите за провеждане на конференцията „Информационното обслужване в съвременната библиотека – опит, проблеми, решения” по повод 50-годишнината от обособяването на Справочно-библиографския и информационен отдел на Регионална библиотека – Шумен.
Ще имаме удоволствието да ви посрещнем на 28 и 29 октомври 2009 г. в РБ „Стилиян Чилингиров” – Шумен. Очакваме темите на вашите съобщения и доклади (в рамките на 15 минути)  до 30 септември 2009, за да изготвим програмата. Заявки за регистрация на участие – до 10 октомври 2009.
 
За контакти:
e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  
тел.: 054/875 407, 054/877 332
Ирина Колева, Росица Добрева
 
Становище на EBLIDA за проекта US Google Book Печат

ББИАEBLIDA изпрати писмено становище до Европейската комисия в Брюксел във връзка с обсъждане на проекта US Google Book, проведено на 7 септември 2009 г.

Документът е подготвен от Експертната група по информационно право на организацията и е одобрен от Изпълнителния комитет. Той отразява позицията на EBLIDA относно влиянието на проекта US Google Book върху правата на авторите от Европейския съюз и териториалните ограничения, които създава за европейските библиотеки. Пълният текст може да прочетете на интернет страницата на EBLIDA.

 
АБ семинар Печат

PC-TM OODФирма “РС-ТМ” ООД - София и Библиотека на Технически университет - Габрово, имат удоволствието да Ви поканят на 30 септември, 1 и 2 октомври 2009 г. на традиционния Есенен семинар "АБ - днес и утре" / Покана и презентации

На семинара присъстваха 75 колеги от 48 библиотеки от страната / Фотогалерия  

 
Програма Глоб@лни библиотеки - България набира ключови обучители Печат
Програма Глобални библиотеки
 
Конференция по проблемите на информационното обслужване Печат
РБ Шумен

Уважаеми колеги, Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – гр. Шумен има удоволствието да Ви покани да вземете участие в конференция на тема „Информационното обслужване в съвременната библиотека – опит, проблеми, решения”, която ще се проведе на 29 - 30 октомври 2009 г. по повод 50-годишнината от обособяването на Справочно-библиографския и информационен отдел на Регионална библиотека – Шумен.

Очакваме заявките ви за участие до 15.09.2009. Молим колегите, желаещи да се включат с доклади, съобщения или презентации (в рамките на 15 минути) да заявят темите им.

За контакти:
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
тел. 054/875 407, 054/877 332
Ирина Колева, Росица Добрева

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 77
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2020 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.