Архив на информациите от 2010 г.
Паметна плоча на народните будители в Никопол Печат
НовиниНа 1 ноември 2010 г. от 12 ч. НЧ „Напредък 1871" гр. Никопол официално щe откриe Паметната плоча на народните будители, изградена с дарения на никополчани, граждани и фирми от страната.
Пълен текст...
 
Месец на Немската култура в Столична библиотека Печат
Столична библиотека
На 20 октомври 2010 г. от 18 часа  в Столична библиотека на пл. Славейков 4 Н.Пр. Матиас Хьопфнеп, посланик на Федерална република Германия, ще открие Месеца на немската култура в присъствието на Христо Ангеличин, заместник-кмет на Столична община.
Пълен текст...
 
Конференция на Румънската библиотечна асоциация Печат
ББИАРумънската библиотечна асоциация (ABR) проведе XXI си Национална конференция от 9 до 11 септември 2010 г. в Букурещ. Темата на настоящата конференция бе „Библиотеките и комуникационната и информационна грамотност“. 
Пълен текст...
 
Инициативата Open Access в БАН Печат
БАН
В Седмицата на отворения достъп БАН организира Национален информационен ден "Отворен достъп до научна информация" на 22 октомври 2010 в сградата на Института по математика и информатика. / Информационна листовка (.doc)
 
Инициативата Open Access в НБУ Печат
НБУВъв връзка с инициативата OPEN ACCESS  в НБУ ще бъде отбелязана Международната седмица на открития достъп до научна информация, 18 - 22 октомври 2010 г.Информационна листовка (.doc)
 
140 години Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра Печат
ББИА
Регионалната библиотека „Партений Павлович” отбеляза 140-годишнината на библиотечното дело в Силистра с богата програма на 5 и 6 октомври. Тържествата започнаха с откриването на Паметна плоча на Партений Павлович (патрон на силистренската библиотека от 1980 година и по случай 315 години от рождението и 250 години от смъртта му) от Нели Стоилова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности” при община Силистра. 
Пълен текст...
 
140 години Регионална библиотека „Боян Пенев“ – Разград Печат
ББИАНачалото на библиотечното дело в Разград е поставено през м. февруари 1870 г. с първата библиотечна сбирка в читалище “Развитие”, организирана от учителя-възрожденец Димо Хранов. 140 години по-късно неговите достойни наследници – библиотекарите от Регионална библиотека „Боян Пенев”, организираха тържество, за да отбележат този светъл юбилей. 
Пълен текст...
 
Материали за обсъждане на кръглата маса във Велико Търново Печат
ББИА
На вниманието на участниците в кръглата маса по междубиблиотечно заемане (и на всички интересуващи се от проблема) предлагаме три документа:
1. Резултати от анкетата по МЗ, проведена от ББИА през авг.- септ. 2010 г. (.pdf)
2. Правилник по МЗ, 1987 (.doc)
3. Модел на ИФЛА за национален кодекс по МЗ, 2008 (.doc)
Благодарим на колегите от Методичния отдел на Народната библиотека "Иван Вазов“ – Пловдив за предоставянето на електронен вариант на Правилника от 1987 г.
 
150 години Библиотека при читалище „Родина“ – Стара Загора Печат
ББИА

На 29.09.2010 г. Стара Загора посрещна колеги от цялата страна, за да споделят празника на библиотека "Родина".  Той беше двоен: дългогодишните партньори на библиотеката от фирма РС-ТМ ООД празнуваха своя 20-годишен юбилей. Двата повода станаха причина в Стара Загора да се проведе годишният есенен семинар на фирмата с нейните клиенти. 

Пълен текст...
 
Премиера на книга в РБ Монтана Печат
РБ МонтанаВМРО – НИЕ и Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана организираха представяне на книгата „Забраненият Талев”. Изданието съдържа публицистиката на Димитър Талев от страниците на вестник „Македония” / Повече
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 104
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.