Архив на информациите от 2010 г.
Д-р Желю Желев представи нова книга в РБ Русе Печат
РБ Русе

При голям интерес от страна на русенци в читалнята на РБ „Любен Каравелов“ на 5-и октомври беше представена най-новата книга от поредицата „Президентска библиотека“ на  писателя десидент Димитър Бочев – „Боготърсачът между беса и слепотата“. Станалата популярна в годините след промените поредица, е част от издателската дейност на фондация  „Д-р Желю Желев“. За представянето й на срещата дойде лично първият демократично избран президент на България – д-р Желю Желев.   

Пълен текст...
 
Среща с писателя Атанас Кънчев в Хисаря Печат
Новини 2010На 29 септември 2010 г. в Детския отдел на библиотеката при НЧ "Иван Вазов - 1904" - Хисаря, се проведе среща-разговор с местния автор Атанас Кънчев, който пише предимно за Хисаря - от 15 издадени книги 11 са на хисарска тематика - за живота в античния и следосвобожденския град курорт. 
Пълен текст...
 
Международният ден на поезията в Монтана Печат
РБ Монтана

Международният ден на поезията беше отбелязан от Регионална библиотека „Гео Милев” - Монтана с премиера на книгата „Отиваш си, лято” от Александра Симеонова. Тя беше представена от поета и журналиста Любомир Йорданов. На срещата присъстваха много поети, приятели и почитатели на поезията на Александра Симеонова. / Снимки

 
Програма на Национална кръгла маса Печат
ББИАПрограма на Националната кръгла маса по проблемите на междубиблиотечното заемане и електронната доставка на документи  Велико Търново 2010.
Пълен текст...
 
Покана за участие в национална кръгла маса Печат
ББИА

Уважаеми колеги,

От името на УС на ББИА имаме удоволствието да ви поканим за участие в Националната кръгла маса по проблемите на междубиблиотечното заемане и електронната доставка на документи, която ще се проведе на 14 и 15 октомври в Регионална библиотека “П. Р. Славейков” – Велико Търново.

Пълен текст...
 
Конкурс за преводачи Печат
ББИА
ББИА обявява конкурс за наемане на преводачи за:
1. Превод на текстове за сайта на ББИА от български на английски език
2. Превод на книгата "IFLA public library service guidelines" на български език
 
Повече (.doc)
 
Конкурс за участие в обучение Печат
ББИАББИА обявява конкурс за двама библиотекари, които ще вземат участие в обучителна програма на центъра за международни библиотечни програми „Мортенсън“, САЩ на тема: „Библиотекари на бъдещето: Комуникация и лидерство”, 30 май – 22 юни 2011 година / Повече (.doc) 
 
ББИА предлага нова услуга Печат
ББИА

На 17 септември 2010 г. от 11.30 ч. в София, бул. „Ген. Тотлебен“ № 28, ет. 4 беше представен модел на нова експертно-консултантска услуга, разработен от екип на Българската библиотечно-информационна асоциация. ББИА ще предоставя експертно-консултантска помощ на библиотечните специалисти от всички видове библиотеки в цялата страна

Пълен текст...
 
Лято 2010 в РБ Русе Печат
РБ Русе

„Библиотеката – приказна съкровищница – 60 години Детски отдел” е поредният успешно осъществен проект от Детски отдел на РБ “Любен Каравелов”, реализиран през 2010 г. с финансовото съдействие на отдел Култура, Община Русе.
Част от дейността по проекта бе свързана с вече традиционната за нашата библиотека лятна работа с деца. Новото тази година бяха трите творчески ателиета: Арт, Фото  и Театрално ателие.

Пълен текст...
 
Удължаване на срока за подаване на предложения за нови курсове в ЦПОБ Печат
ББИА

От 2001 година към ББИА и Катедра БИН към ФФ на СУ „Св. Климент Охридски“ функционира Център за продължаващо образование на библиотекари. Центърът предлага продължаващо обучение за библиотекари и информационни специалисти, притежаващи една от образователно-квалификационните степени на висше образование „професионален бакалавър”, „бакалавър” или „магистър” по Библиотечно-информационни науки.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 104
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.