Архив на информациите от 2010 г.
Национална кръгла маса по проблемите на МЗ и електронната доставка на документи Печат
ББИА
По решение на УС на ББИА на 14 и 15 октомври 2010 г. във Велико Търново, с домакинството на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“, ще се проведе Национална кръгла маса “Състояние и перспективи на междубиблиотечното заемане в България. Международни практики и документи”
Пълен текст...
 
ББИА има нов офис Печат

 

Българската библиотечно-информационна асоциация вече има нов офис, в който ще работи Изпълнителното бюро на ББИА в състав и координати за контакт:

Ели Попова – директор на Изпълнителното бюро на ББИА
тел.: 02/421 9885
моб. тел.: 0885 311 821
имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

Анна Попова – координатор проекти, програми и международна дейност
тел.: 02/421 9887
моб. тел.: 0885 311 852
имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

Антоанета Димитрова – координатор квалификационна и издателска дейност
тел.: 02/421 9887
моб. тел.: 0885 311 836
имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

Михаела Борисова – технически сътрудник
тел./факс: 02/421 9886
моб. тел.: 0885 162 478
имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

Красимира Папазова – организационен секретар
тел.: 02/421 9887
моб. тел.: 0885 311 293
имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

 
ББИА
ББИА

Адресът на новия офис на ББИА е: София 1606, бул. Ген. Тотлебен № 28, ет. 4.
Сградата, в която се намира офисът на ББИА, е срещу МБАЛСМ "Н. И. Пирогов",  в отсечката между хотел „Родина” и хотел „Шипка” (на Министерство на отбраната).

Отправяме покана към всички колеги от страната, към нашите съмишленици и партньори да насочват своята кореспонденция и телефонните си обаждания на новите адреси и телефони. Вратите на офиса са широко отворени за всички вас от понеделник до петък, от 8.30 до 18.00 ч. Заповядайте в новия офис на ББИА! Нека заедно го превърнем в дом на библиотекарите, където можем да се срещаме и да разговаряме по професионални проблеми, да дискутираме бъдещи начинания и добри практики, да търсим и откриваме общите ефективни посоки, идеи и възможности за развитието на българските библиотеки.

Новият офис на ББИА е изграден по проекта „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България“, който се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България”.
 
Проект на НАЦИД по Програма „Учене през целия живот” Печат
НАЦИДНационалният център за информация и документация (НАЦИД) стартира изпълнението на проект „Национална конференция по признаване на квалификации”, финансиран с подкрепата на Европейската комисия по Програма „Учене през целия живот”.
Националната конференция е първият по рода си форум в България, на който представители на български висши училища, държавни институции, компетентни органи по регулираните професии, работодателски организации и чужди експерти ще споделят своя опит в областта на признаването на квалификации, придобити в чужбина, както и ще обобщят предизвикателствата пред тях и своите добри практики, произтичащи от стратегия „Европа 2020”. / Прессъобщение
 
Договор за сътрудничество между РБ Русе и Букурещката столична библиотека Печат
РБ Русе

На 5 юли 2010 г. директорите на Регионална библиотека “Любен Каравелов” и Столична библиотека „Михай Садовяну” – Букурещ Румян Ганчев и д-р Флорин Ротару подписаха договор за сътрудничество между двата културни института.
Подписването на договора се осъществи със съдействието на “Асоциация “Еврорегион Данубиус”.

Пълен текст...
 
РБ “Любен Каравелов” спечели награда от Русенския карнавал Печат
РБ РусеНаграда за зрелищни костюми от Русенския карнавал „Красота, повече красота!” спечели тази година Русенската библиотека. Малчуганите от летния клуб „Весело лято” и най-младите колеги се включиха в карнавала, като показаха своята артистичност на Голяма сцена на площад „Свобода”. Те представиха любими за поколения деца герои: Спящата красавица и нейния принц, Червената шапчица, Снежната царица, Баба Яга, Пипи Дългото Чорапче, пирата Черната брада, Малкия Мук, мускетаря д’Артанян, Батман, Пазителката на приказните герои и др. 
Пълен текст...
 
Тържествено академично слово по случай 24 май Печат
Софийски университет

Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Тържествено честване по случай 24 май –
Денят на славянската писменост, българската просвета и култура

2010 г. – Аула

Тържествено академично слово на 
доц. д-р Александър Димчев, декан на Философски факултет,  
на тема 
„Библиотеката – бъдеще в миналото, минало в бъдещето” 
Пълен текст...
 
Документи на ИФЛА на български език Печат
ifla.jpg 
На Интернет страницата на ИФЛА вече са публикувани българските преводи на приети от международната професионална общност документи.

 

Пълен текст...
 
България в Europeana! Печат
Europeana localПървото българско съдържание в Europeana е вече реалност. 12 000 записа от колекцията на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна са вече онлайн.
Ето тяхната покана: За първи път от България ви предлагаме да си изпиете кафето с "модерно" четиво отпреди повече от век, да потърсите из обявите в тогавашната преса, да разгледате "актуалния" борсов бюлетин, да откриете оригинална готварска рецепта, да се разходите из улиците на Стара Варна.

http://www.europeana.eu/
Можете да търсите и на български. :) 
 
Национален антикризисен план за спасяване на книгата и грамотността Печат
АБК

Скъпи приятели на книгата, 
По инициатива на Асоциация "Българска книга" Отворено писмо до Министър-председателя на Република България Бойко Борисов бе подписано и внесено в Министерски съвет от всички професионални организации, ангажирани с книжното дело. В това писмо подписаните молят премиера Бойко Борисов за спешни мерки за създаване на Национален антикризисен план за спасяване на книгата и грамотността.

Пълен текст...
 
Месец на Руската култура в Столична библиотека Печат
Столична библиотека
На 9 юни от 18 ч. в Столичната библиотека се откри официално месецът на руската култура от Посланика на Русия в България г-н Юрий Исаков и от Директора на Столична библиотека г-н Михаил Белчев с фотографска изложба „Золотое кольцо” и експозиция от руски книги от фонда на „Редки и ценни” издания. Всички приятели на руската литература и култура се насладиха на музикалното изпълнение на Лидия Тарасова – драматично сопрано, доц. Наталия Тетерина – акомпанимент на пиано, и любимата на всички група „Грамофон”. 

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 104
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.