Архив на информациите от 2011 г.
Седмица на доброволчеството за библиотеките Печат
ББИАПредставителството на Европейската комисия в България и Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организират съвместна инициатива – "Седмица на доброволчеството за библиотеките", която ще се проведе от 1 до 8 ноември 2011 г. и е посветена на Европейската година на доброволчеството. 
Пълен текст...
 
Конкурс за обучение в центъра Мортенсън Печат

ББИА
ББИА обявява конкурс за двама библиотекари, които ще вземат участие в обучителна програма на центъра за международни библиотечни програми „Мортенсън“, САЩ на тема: “Инструменти за библиотекаря на 21 век“, 26 май – 19 юни 2012 година.
Пълен текст...
 
Първи брой на списание ББИА онлайн Печат
Една дългогодишна мечта да имаме списание на Българската библиотечно-информационна асоциация се превърна в реалност. Представяме ви първия брой на списанието "ББИА онлайн". Очакваме вашите отзиви за него и предложения за статии за следващите броеве.  

Представяме ви и новия поддомейн за издателската дейност на ББИА на адрес http://www.lib.bg/publish/.
Тук ще намерите информация за печатните издания на асоциацията и пълните текстове на документите и изданията в електронен формат.

 
Библиотекари на бъдещето Печат
ББИАУважаеми колеги, 
Имаме удоволствието да ви поканим на презентация и среща-разговор с Николина Иванова-Бел и Спаска Тарандова, българските участници в обучителната програма на Центъра за международни библиотечни програми „Мортенсън“, САЩ. 
Пълен текст...
 
Дебат в Червената къща Печат
Национална кампания за възраждане на българските библиотеки
Дебатът в Червената къща събра интелектуалци, експерти, библиотечни специалисти, издатели, млади хора и ги обедини в подкрепа на библиотеките, книгите и четенето!
Пълен текст...
 
XIII семинар на потребителите на Е-Lib Печат
СофтЛибНа 26 - 28 октомври 2011 г. в Габрово ще се проведе тринадесетия годишен семинар на фирма СофтЛиб с основни теми: Обединените библиографски и дигитални ресурси в услуга на читателя - неговата библиотека, Библиотечната статистика: Средство за управление на библиотеката и Любопитна информация за читатели, издатели и свободни хора в мрежата.

Пълен текст...
 
Удължава се срокът за предложения за наградата Подкрепа за библиотеките Печат
ББИА
Набирането на кандидатури за наградата "Подкрепа за библиотеките - 2010" ще продължи до 20 октомври 2011 г.Повече
 
Удължава се срокът за събиране на подписи в подкрепа на библиотеките Печат
ББИА
Уважаеми колеги,
удължаваме срока за събиране на подписи в подкрепа на библиотеките до 3 ноември 2011 г. С това даваме възможност на повече читатели, посетители, приятели на библиотеките и книгите, съмишленици и партньори, на гражданите на страната да потвърдят своята потребност от съвременни библиотеки и модерно библиотечно-информационно обслужване. Подкрепата на кампанията е глас за образовани и информирани граждани, за четящи и знаещи млади хора, за просперитет на държавата. / Повече
 
Кампания „Забавното лятно четене” 2011 г. Печат
Столична библиотека

На празника на София – 17 септември, на сцената пред Народния театър „Иван Вазов” се състоя финалът на кампанията „Забавното лятно четене”, национална кампания за насърчаване на детското четене с попълване на онлайн читателски дневник, организирана от Столична библиотека и детският портал Аз–детето.

Пълен текст...
 
Довиждане лято Печат
РБ Добрич

Лятото си отиде, но то беше интересно и пълноценно за децата на Добрич в Регионалната библиотека „Дора Габе”.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 90
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.