Архив на информациите от 2011 г.
ХVІІІ есенен семинар АБ - днес и утре Печат
PC-TM ООД
От 28 до 30 септември 2011 г. ще се проведе организираният от фирма “РС-ТМ” ООД традиционен есенен семинар "АБ  днес и утре". Домакин е Библиотеката на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна. Семинарът е на тема "Обмен на библиографски ресурси. Нови решения в програмен продукт АБ" и е посветен на 50-годишнината на университета. Повече информация можете да получите тук
 
Лято в Самоковската библиотека Печат
ОБ СамоковВ Самоков деца от всички възрасти се събраха на 26 август 2011 г. на празника за закриването на програмата „Ваканция в библиотеката”. Участниците бяха нетърпеливи да покажат уменията, усвоени по време на летните занимания в библиотеката. В специален кът бяха изложени оригами, бижута, маски и други предмети, изработени от малките читатели, участващи в Клуб „Сръчни ръце”. 
Пълен текст...
 
Компютърно обучение за възрастни в Шумен Печат
РБ ШуменСтратегията за учене през целия живот може да се види реализирана както в читалните, където най-възрастният студент в Шуменския университет Панайот Константинов на 75 г. е редовен читател, така и в обучителния център на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, оборудван с компютърна техника по проект „Глобални библиотеки” – България.
Пълен текст...
 
150 години РБ Габрово Печат
РБ Габрово

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” организира Национална кръгла маса „Съвременната библиотека между традиционните ценности и предизвикателствата на бъдещето”, посветена на 150-годишнината от създаването на библиотеката в Габрово. Кръглата маса ще се проведе на 26 и 27 октомври 2011 година в Габрово.

Пълен текст...
 
Покана за участие в семинар Добри библиотечни практики Печат
БИКБългарски Информационен Консорциум, Библиотеката на Нов български университет и Института по математика и информатика при БАН Ви канят да участвате с доклад или презентация във втория за 2011 г. семинар "Добри библиотечни практики" на тема: "Е-АРХИВИ ЗА Е-НАУКА".
 
Пълен текст...
 
Среща в Казанлък Гражданите имат думата Печат
ОБ Казанлък Старата, тясна, мрачна и студена през зимата сграда е най-големият проблем на Общинска библиотека „Искра”, се разбра от дискусията, организирана от ръководството на културния институт.
Пълен текст...
 
Годишна награда „Подкрепа за библиотеките” Печат
ББИА

Българската библиотечно-информационна асоциация обявява процедура по набиране на предложения за Годишните библиотечни награди за:

ПОДКРЕПА ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ 

Пълен текст...
 
Ново електронно списание на ББИА! Печат
ББИА

На заседание на УС на ББИА, проведено на 15 юли 2011 г., бяха избрани 6-те регионални кореспонденти на електронното списание на ББИА за първите два броя (до края на годината).

Пълен текст...
 
Ново регионално дружество на ББИА Печат

ОБ КазанлъкПрез есента на 2010 година Анна Кожухарова, директор на Общинска библиотека „Искра” и Мина Миревска, главен библиотекар, съвместно обсъдиха основанията и необходимостта от развиване на квалификационна и координираща дейност, извършвани в библиотеката спрямо библиотеките от региона и на основание Закона за обществените библиотеки. Така започва една комплексна програма, изразяваща се в ежемесечни сбирки на гилдията, в общо отразяване на празници, подпомагане в изработката на проектна документация, множество експертни консултации, по-чести колегиални и човешки срещи.

Пълен текст...
 
Обучението в центъра Мортенсън Печат
Mortenson center

Завърши лятната обучителната програма на центъра за международни библиотечни програми „Мортенсън“, САЩ, която се проведе на територията на Илинойския университет, Урбана-Шампейн, от 29 май до 22 юни, 2011 година. В нея участваха двама представители на ББИА – Спаска Тарандова и Николина Иванова-Бел, избрани след конкурс на Асоциацията в края на 2010 година.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 90
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.