Архив на информациите от 2011 г.
Лидерство за библиотеки от общински центрове Печат
НБИВ На 27 и 28 юни 2011 г. в Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив, се проведе семинарът „Лидерство за библиотеки от общински центрове“. Обучението е втори етап от проект на ББИА, подкрепен от ИФЛА. 
Пълен текст...
 
Представител на ББИА в работна група за създаването на един от Държавните образователни стандарта Печат
ББИА

ББИА получи възможност да участва в работната група към Стандарт за заниманията по интереси и за образователните услуги – един от 18-те Държавни образователни стандарта, посочени в Концепцията за Закон за предучилищно и училищно образование. След проведените разговори през месец май, в рамките на Националната библиотечна седмица, работни срещи на ББИА с екип от МОНМ и писмо до зам.-министър Милена Дамянова по проблемите на училищните библиотеки, асоциацията има представител в работната група по един от Стандартите – Ели Попова. Тя ще представя екипно постигнатите предложения от експерти на ББИА и Секцията на училищните библиотекари към асоциацията.

 
ББИА с представител в БИС Печат
ББИА

ББИА има свой представител в Технически комитет 16 на Българския институт по стандартизация: Архивна, библиотечна и информационна дейност. Анна Попова е представител на ББИА в ТК 16 и в Общото събрание. Асоциацията получи статут на активно участие. Експерти на ББИА ще се включват в подготовката на стандартите в посочената област. Асоциацията ще получава безплатно официалния бюлетин, каталога на стандартите, годишния доклад за дейността на БИС и други информационни издания. 

 
Уникално издание за Захарий Зограф Печат
ОБ СамоковНа 14 юни 2011 г. в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” – Самоков беше представена биобиблиографията ”Захарий Зограф”. Неин автор е Мирослава Мирчева. Изданието е на библиотеката и е финансирано от Община Самоков. 
Пълен текст...
 
Лято в библиотеката в Казанлък Печат
ОБ Казанлък
За първи път тази година в Общинска библиотека „Искра” – Казанлък, за децата от града от 20 юни стартира инициативата „Лято в библиотеката”. Всеки ден от 10 до 12 часа домакини на заниманията с децата ще са отделите от Централната библиотека, а всеки следобед за свободното време на децата ще се грижат четирите библиотечни филиала по квартали и работещите в тях специалисти.
Пълен текст...
 
Секцията на училищните библиотекари към ББИА става национална Печат
ББИАНа 9 и 10 юни 2011 г. в Благоевград се проведе XXІ национална конференция на Българската библиотечно-информационна асоциация. Секцията на училищните библиотекари, гр. София, взе участие с доклад на тема: „Съвременен модел на организация на библиотечно-информационно обслужване в училищната библиотека“.
Пълен текст...
 
ББИА обявява конкурс за регионални кореспонденти за електронно списание на организацията Печат
ББИАБългарската библиотечно-информационна асоциация инициира издаването на електронно списание за библиотеките и библиотечната професия. Идеята е библиотечната общност да разполага с оперативно професионално издание, което да отразява живота на гилдията, добрите практики и иновативни дейности на българските библиотеки, развитието, тенденциите и постиженията на библиотечната наука, насоките и приоритетите на библиотечното образование в България. Предвидената периодичност на електронното списание е 6 броя годишно.
Пълен текст...
 
Експерти на ББИА в постоянните комисии на три секции на ИФЛА Печат
ББИА
Уважаеми колеги,
Имаме удоволствието да ви съобщим, че номинираните от ББИА трима български експерти бяха избрани за членове на постоянните комисии на ИФЛА в проведените избори през април-май 2011 г.
Пълен текст...
 
Работна среща Услугите в обществената библиотека Печат
РБ РусеНа 31 май 2011 г. в зала Култура на Община Русе се проведе работна среща на тема „Услугите в обществената библиотека”, организирана от Регионална библиотека „Любен Каравелов” - гр. Русе и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища” - гр. Русе. / Повече
 
Кодекс на специализираната библиотечна услуга Междубиблиотечно заемане Печат
ББИА
Уважаеми колеги,
представяме ви Кодекс на специализираната библиотечна услуга Междубиблиотечно заемане, 2011. Кодексът предлага стандартни процедури и препоръки за извършване на услугата за всички видове библиотеки в България. Целта му е да улеснява и подпомага междубиблиотечното заемане като част от споделянето на ресурси между библиотеките в България и целия свят. / Повече
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 90
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.