Архив на информациите от 2011 г.
Общо събрание на ББИА 2011 Печат
ББИА

Управителният съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация свиква редовно Общо събрание, което ще се проведе на 30 март 2011 г. (сряда) от 9 часа в залата на Американския център в Столична библиотека, София, пл. “Славейков” № 4а.

Пълен текст...
 
Работна среща на методистите от РБ Печат
ББИА

На 27 януари 2011 г. в офиса на ББИА се състоя работна среща на ИБ на ББИА с методисти и изпълняващи методически и координационни функции от регионалните библиотеки в страната. Срещата се проведе по предложение на методистите от РБ „Христо Ботев“, Враца – г-жа Антоанета Георгиева и от РБ „Светослав Минков“, Перник – г-жа Димитрина Чалъкова. Участваха 22 колеги от страната.

Пълен текст...
 
Превод на български език на Насоки на ИФЛА за даренията в библиотеките Печат
ББИАУважаеми колеги,
Поради големия интерес към сложната тема за даренията, предлагаме превод на български език на "Дарения за библиотечните фондове: Насоки за библиотеките". Насоките са изработени от постоянния комитет на ИФЛА по развитие на колекциите и са адресирани към всички видове библиотеки. Макар че отразяват чуждестранни практики в по-различни условия, те дават достатъчно практични и изпълними съвети и за българските библиотеки.
Благодарим на Методичния отдел на Народна библиотека "Ив. Вазов" - Пловдив за инициативата да имаме български превод.
 
Международна кръгла маса „Културно и езиково многообразие” Печат
Столична библиотека

Столична библиотека има удоволствието да Ви покани на международна кръгла маса на тема „Културно и езиково многообразие” на 19 януари 2011 г. от 10 часа в зала № 6 на НДК. Срещата се организира в рамките на международен проект по програма „Култура 2007 – 2013” на Европейската комисия с подкрепата на Столична община и НДК.

Програма на срещата (.doc)
Информация за  проект „Среща на културите между редовете” (.doc)
Информация за участниците в проекта (.doc)

 
Фестивал на мобилните библиотеки, Финландия Печат
Mobile Library Festival 2011
Покана от Финландската библиотечна асоциация, съорганизатор на събитието 
 
Фестивалът на мобилните библиотеки – 2011 ще бъде международна среща на хората, занимаващи се с мобилни библиотеки. Каним ви (с вашия автомобил или без него) да празнуваме заедно 50-годишнината на финландската мобилна библиотека в красивия град Турку, европейска столица на културата за 2011 г.
Пълен текст...
 
Отговор от МК на Отвореното писмо на ББИА Печат
ББИА

Министерството на културата обещава да планира средства за възстановяване на програмата за подпомагане на книгата и развитието на библиотеките в бюджетната прогноза до 2013 г., да осигури през 2011 г. 27 нови щатни бройки за Регионалните библиотеки и 164 бройки за читалищните библиотеки, да активизира работата по нормативните документи за стабилизирането на библиотечната мрежа.

Пълен текст на Отговора от Министерството на културата на Отвореното писмо за предприемане на мерки за спасяване от гибел на библиотеките и книжния сектор в България.

 
Магистърска програма на СУ за учебната 2010/2011 г. Печат
СУ

Катедра “Библиотекознание, научна информация и културна политика” в Софийски университет "Св. Климент Охридски" предлага летен прием за учебната 2010/2011 г. на задочна магистърска програма  Библиотечно-информационни науки и културна политика / повече (.doc)


 

 
Безплатно онлайн обучение за "е-сътрудници" Печат
ИКТ Развитие България

Уважаеми колеги,
Предлагаме на вниманието Ви възможност за безплатно онлайн обучение в рамките на европейския проект European VET solution for e-Inclusion facilitators (VET4e-l) (Европейска професионална подготовка на е-сътрудници за електронно приобщаване). Онлайн обучението се осъществява от българския партньор в това европейско начинание Сдружение "ИКТ Развитие България". 

Пълен текст...
 
Споразумение за партньорство в областта на културата Печат
ББИА
Българската библиотечно-информационна асоциация декларира своето желание за присъединяване към Споразумението за партньорство между Комисията по културата, гражданското общество и медиите в 41-то Народно събрание, Министерство на културата и граждански и синдикални организации в областта на културата.
Пълен текст...
 
Ново издание на ББИА Печат
ББИА

Уважаеми  колеги,
Уведомяваме ви, че в офиса (бул. "Ген. Тотлебен" 28, ет. 4) на Българската библиотечно–информационна асоциация можете да получите по 1 екземпляр от новото издание на ББИА:
Съвременната библиотека – център за информация и знание : Доклади ХХ Национална конференция на ББИА, София, 9–10 юни 2010 / ББИА. – София, 2010. – 152 с. 
ISBN 978-954-9837-18-6
Изданието се разпространява до изчерпване на количествата.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 90
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.