Архив на информациите от 2012 г.
Календар на инициативите на ББИА през 2013 г. Печат
ББИАКалендар на инициативите на ББИА през 20
13 г.

 


Пълен текст...
 
Осми брой на списание ББИА онлайн Печат

Излезе брой 6 за 2012 г. на списание ББИА онлайн в печатен и електронен вариант. Екземпляри от печатното издание ще бъдат разпратени на 900 библиотеки в страната.

Акцентите в броя:

  • Каталогизирането на електронни ресурси
    и националната библиография
  • Библиотеката за младите хора – мисия на обществото
  • Централната обществена
    библиотека на град Верия
  • Пощенската картичка като източник на генеалогична
    информация
ББИА онлайн

Очакваме вашите предложения за статии за следващия брой до 21 януари 2013 г.

Пълен текст...
 
УниБИТ с най-добър проект по програма „Учене през целия живот” в България за 2012 година Печат
УниБИТ

На проведената на 12 декември 2012 г. Валоризационна конференция на Център за развитие на човешките ресурси проектът на Университета по библиотекознание и информационни технологии

Еразъм Интензивна програма
 „Библиотечно-информационен и културен мениджмънт –
 академично лятно училище” (2012-2013)

с координатор доц д-р Таня Тодорова, бе отличен на първо място и получи Сертификат за цялостно качествено изпълнение сред всички проекти, осъществявани в България през 2012 г. в рамките на европейската програма за образование и обучение „Учене през целия живот”, и съответно по включените в нея секторни програми „Коменски”, „Леонардо да Винчи”, „Грюндвиг” и „Еразъм”.

Пълен текст...
 
Споделяне на опит от проведена мобилност по програма "Учене през целия живот" Печат
ББИА

На 7 декември 2012 г. в конферентната зала на ББИА се състоя семинар за обобщаване на придобитите знания и умения при проведена мобилност в рамките на два проекта, финансирани по Програма "Учене през целия живот", секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност за специалисти в областта на професионалното образование“.

Пълен текст...
 
Половин век ЦНТБ – съкровищница на техническата култура Печат
НАЦИД

По случай 50-годишния си юбилей Централната научно-техническа библиотека Ви кани най-учтиво на Дни на отворените врати, 26 – 30 ноември 2012 г., в рамките на които Ви предлагаме:
 - безплатна регистрация на читатели;
- запознаване с дейността на библиотеката;
- безплатно ползване на Интернет;
- консултации и демонстрации за ползване на eлектронни информационни ресурси;
- ще ви подарим книга.
Изложба на тема „50 години ЦНТБ  няма бъдеще без минало”.

 
Конкурс за обучение в центъра Мортенсън, САЩ Печат
ББИА

ББИА обявява конкурс за участие на един библиотекар в обучителната програма на Центъра за международни библиотечни програми „Мортенсън“, САЩ на тема: “Инструменти за библиотекаря на 21 век“, 30 май – 25 юни 2013 г.

Пълен текст...
 
Стартира дарителската кампания на Райфайзенбанк Печат
ББИА

За четвърта поредна година Райфайзенбанк провежда дарителската си кампания „Избери, за да помогнеш“, която ще набира средства за 20 общественозначими каузи. Между тях е проектът на ББИА „Вълшебната стая – стартиране на библиотечни кътове за стимулиране на ранното детско развитие – от 1 до 6 г.“

Koлеги, приятели, родители, учители, съмишленици и радетели за възпитаването на жадни за знания, умни и будни деца; за израстването на духовно поколение на създатели и творци, на можещи и уверени млади мечтатели, които утре ще изградят един много по-добър свят, ето чудесна възможност да дадете реален принос за това.

Подкрепете нашия проект!

 
Честит 1 ноември! Печат
Честит празник, 

съвременни  български будители!
 
 
 
УС и ИБ на ББИА
 
 
Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване Печат
Програма Глобални библиотеки - България
На 30 октомври 2012 г. в София на Националния форум Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване се оповестиха резултатите от конкурса, в който взеха участие близо 200 обществени библиотеки и бяха връчени наградите на финалистите.
Пълен текст...
 
Създаване на Секция по каталогизация Печат

ББИАНа 26 октомври 2012 г. в София се състоя среща за учредяване на Секция по каталогизация към ББИА. Присъстваха 22 представители от НБКМ, Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“, Библиотеката на Нов български университет, Катедра БИНКП към Софийски университет и УниБИТ.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 62
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.