Архив на информациите от 2012 г.
In Memoriam Печат
bbia_logo.jpgНапусна ни  г-жа Тодора Топалова - енергичен и вдъхновен организатор на професионалното библиотечно образование в страната, изключителен човек,  професионалист, колега. Тя има заслуги и високи държавни отличия за развитието на библиотечното дело и българската култура, но професионалният и жизненият път на Тодора Топалова са свързани с Държавния библиотекарски институт, чийто директор е 27 години. 
Пълен текст...
 
В Столична библиотека се открива Нордска читалня Печат

stolichna.jpgЧиталня с художествена, научна, учебна и справочна литература на датски, фински, норвежки и шведски езици ще бъде открита на 5 март 2012 г. в Столична библиотека. За първи път в обществена библиотеки от страната  се открива подобна читалня, която  ще работи за  популяризиране и разпространение на културата и литературата на страните от Скандинавския север в България.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА Печат

Българската библиотечно-информационна асоциация обявява процедура по набиране на предложения за Годишните библиотечни награди за:

БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА
БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА
МЛАД БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА 

Пълен текст...
 
Годишно съвещание на библиотекарите от област Враца Печат
РБ ВрацаНа 23 февруари 2012 г. в Общата читалня на Регионална библиотека „Христо Ботев” – гр. Враца, се проведе ежегодното годишно отчетно съвещание с щатните библиотекари от обществените библиотеки на област Враца за отчитане на дейността през 2011 г.
Пълен текст...
 
Общо отчетно-изборно събрание на ББИА 2012 Печат

bbia_logo.jpg

Управителният съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация свиква редовно Общо годишно отчетно-изборно събрание, което ще се проведе на 10 април 2012 г. от 9.00 ч. в Голямата зала на Българската академия на науките, София, ул. „15 ноември“ №1.

Пълен текст...
 
Трети брой на списание ББИА онлайн Печат
Излезе брой 1 за 2012 г. на списание ББИА онлайн

Акцентите в броя:

  • Книжовното културно наследство
  • Днес четенето е модерно
  • Библиотечни партньорства
  • Културен туризъм
  • Корпорация "Карнеги"
ББИА онлайн

Очакваме вашите предложения за статии за следващия брой до 23 март 2012 г.

 
Сборник с доклади от XXI Национална конференция на ББИА Печат
bbia_logo.jpgИзлезе от печат сборникът „Потребностите на информационното общество и библиотеките: хармония или конфликт? : Доклади от XXI Национална конференция на ББИА, Благоевград, 9 – 10 юни 2011“.
Пълен текст...
 
Магистърска програма „Библиотечно-информационни науки и културна политика” Печат
СУ Св. Климент ОхридскиКатедра “Библиотекознание, научна информация и културна политика” на Философски факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” предлага предварителна информация за Магистърска програма „Библиотечно-информационни науки и културна политика” летен прием за учебната 2011/2012  г. за студенти-магистри, завършили бакалавърската степен на специалност „Библиотечно-информационни науки”, както и бакалаври и магистри, завършили други специалности. / Повече
 
Покана за участие в Ден на технологиите 2012 Печат
logo_bic.jpgБългарският информационен консорциум и библиотека “Паница” на Американския университет в България Ви канят да участвате с доклад или презентация в 15-то издание на семинара Ден на технологиите.
Пълен текст...
 
Календар на инициативите на ББИА през 2012 г. Печат
ББИАКалендар на инициативите на ББИА през 20
12 г.

 


Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 62
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook
Copyright © 2000 – 2021 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.