Архив на информациите от 2013 г.
Резултати от конкурса за набавяне на англоезична литература Печат

Приключи конкурса за набавяне на англоезична литература по програма на Фондация „Америка за България“. Класираните библиотеки ще получат дарения от книги както следва: 

  • Регионални библиотеки – по 400 тома;
  • Училищни библиотеки към езикови и профилирани гимназии – по 300 тома;
  • Училищни библиотеки към СОУ – по 200 тома.

Подборът на изданията ще се осъществи на базата на списъците от необходими заглавия, които библиотеките са посочили във формулярите за кандидатстване. Доставката на дарението до библиотеките ще се извърши през месец декември.

За контакти – Ани Попова, координатор на проекта, тел. 02/421 98 87, Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

Пълен текст...
 
Покана Печат
logo geothe institut 

петък, 27 септември 2013
10:30 –
12:00
Гьоте институт – София

немски/английски с превод на български език

Уважаеми колеги,

най-любезно ви каним да присъствате на лекцията на Клаус-Петер Бьотгер, президент на EBLIDA по следните теми: Европейски библиотечни политики на EBLIDA, вкл. е-книги и авторско право, местни библиотеки и промени в европейските политики и ролята на библиотеките в конкурса за европейска столица на културата.

Заповядайте и участвайте в дискусия по повдигнатите теми. Молим ви да потвърдите своето участие до петък, 20 септември 2013 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

 
XV семинар на потребителите на Е-Lib Печат

СофтЛиб

Петнадесетият традиционен годишен семинар на фирма Софтлиб ще се проведе на 2 4 октомври 2013 г. в гр. Созопол с любезното домакинство на читалище "Отец Паисий" и хотел "Селена". Вижте пълната информация тук.

 
Поздравления за новия директор на РБ Благоевград Печат
logo_blagoevgrad.jpgУважаеми колеги,

Мария Жингова е новоизбраният директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“, Благоевград.

Пълен текст...
 
ХХ семинар на потребителите на АБ Печат
РС-ТМ ООДДвадесетият юбилеен есенен семинар "АБ – днес и утре" ще се проведе от 25 до 27 септември 2013 г. Домакин ще бъде библиотеката на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Повече информация можете да получите на сайта на фирма РС-ТМ ООД
 
Съобщение Печат
ББИАУважаеми колеги,

Поради големия брой кандидатури за конкурса за набавяне на англоезична литература по програма на Фондация "Америка за България", комисията се нуждае от повече време и резултатите ще бъдат обявени в петък, 13 септември.  
 
Покана за национална конференция в Шумен Печат
РБ Шумен
Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен организира Национална конференция на тема „Иновативни практики за нов маркетинг на библиотеката”, която ще се осъществи в две секции – „Работата по проекти в съвременната библиотека” и „Децата и библиотеките”. Конференцията ще се проведе на 10 и 11 октомври 2013 г. в РБ „Стилиян Чилингиров”. Библиотеката домакин кани библиотечните спициалисти и потребителите на библиотеките да участват във форума с доклад, съобщение или презентация по обявената тема или като слушатели. / Покана и Формуляр за регистрация в конференцията
 
Представители на ББИА се срещнаха с министъра на финансите доц. д-р Петър Чобанов Печат
ББИА

На 9 август 2013 г. председателят на ББИА  г-жа Снежана Янева и председателят на Секцията на директорите на регионалните библиотеки  г-н Димитър Минев, директор на НБИВ  Пловдив, се срещнаха с министъра на финансите и експерти от екипа на министерството. На срещата те представиха актуални проблеми на обществените библиотеки в страната и потърсиха съдействие за тяхното своевременно решаване.

Информация за срещата на сайта на Министерството на финансите 

 
Представители на ББИА се срещнаха с министъра на културата д-р Петър Стоянович Печат
ББИА

На 5 август 2013 г. в Министерство на културата се проведе среща на председателя на Българската библиотечно-информационна асоциация г-жа Снежана Янева с министъра на културата д-р Петър Стоянович. На срещата присъстваха зам.-министърът на културата Васил Василев и експерти от министерството, както и г-жа Спаска Тарандова, член на Управителния съвет на ББИА. Бяха обсъдени редица въпроси, свързани с ролята на обществените библиотеките в съвременното общество и с нуждата от по-добро финансиране на тяхната общественополезна дейност. Представителите на ББИА запознаха министър Стоянович с трудностите, които произтичат от сериозното изоставане в приемането на нормативните документи, предвидени в Закона за обществените библиотеки от 2009 г. – Стандарт за библиотечно-информационно обслужване и Наредба за библиотечните фондове.

Пълен текст...
 
I Международна конференция "Библиосвят: Технологии, ресурси, практики" Печат
Български информационен консорциумБългарският информационен консорциум Ви кани да участвате в I Международна конференция "Библиосвят: Технологии, ресурси, практики", която ще се проведе в гр. София, на 26 и 27 септември 2013 г. в Библиотечно-информационния център на Техническия университет. / Повече
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 69
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.