Архив на информациите от 2015 г.
Възможност за работа във Фондация „Глобални библиотеки – България“ Печат

Глобални библиотеки - БългарияФондация „Глобални библиотеки – България“ търси да назначи:
       - експерт-проекти
       - експерт-фондонабиране

Срок за подаване на документите: до 17.30 ч. на 24.02.2015 г.

 
Промени в Наредбата за фондовете Печат
 
Проект „Библиотеките – вдъхновение и учене през целия живот за всички“ Печат
ББИА

Предстои провеждане на 10-та юбилейна Национална библиотечна седмица в рамките на проект на ББИА „Библиотеките – вдъхновение и учене през целия живот за всички“, подкрепен от Програма Public Libraries 2020 на Фондация „Четмо и писмо“.
Целта на предстоящата застъпническа кампания е: да изгради разбиране и убеденост сред политиците и местните власти за ролята на библиотеките в ученето през целия живот (УЦЖ) като демонстрира добри библиотечни практики; да утвърди мястото на библиотеките в постигането целите на Националната стратегия за УЦЖ (2014 – 2020 г.); да осигури по-добро финансиране на библиотеките и да създаде устойчиви партньорски мрежи за УЦЖ; да спечели широка обществена подкрепа и съпричастност за библиотеките.

Пълен текст...
 
Съобщение Печат

ББИАУважаеми колеги,
Поради преместване на офиса на ББИА стационарните телефони се закриват и адресът бул. Тотлебен № 28 е невалиден. За кореспонденция използвайте: София 1000, п.к. 269.
За връзка с екипа на ИБ на ББИА можете да ползвате мобилните телефони.

 
Общо отчетно-изборно събрание 2015 Печат
ББИА

Управителният съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА)  на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, на чл. 18, т. 1  от Устава на ББИА и въз основа на  решение на УС на ББИА от 19.01.2015 г., свиква редовно Общо годишно отчетно-изборно събрание, което ще се проведе на 1 април 2015 г. от 9,00 часа в голямата зала на Българската академия на науките, София 1040, ул. „15 ноември“ № 1, при следния днeвен ред:  

1. Доклад на Мандатната  комисия за легитимността на Общото събрание.
2. Доклад на Управителния съвет за дейността на ББИА за 2014 г.
3. Приемане на годишен  финансов отчет за 2014 г. и на бюджета на ББИА за 2015 г.
4. Приемане на Програма за дейността на Сдружението за 2015 г.
5. Приемане на промени в размера на колективния членски внос.
6. Избор на нов Управителен съвет.
7. Разни. 

При липса на кворум събранието се отлага с един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред.

Моля да изпращате номинации за членове и председател на УС на ББИА, придружени с препоръки за номинираните колеги,  в срок до 15 март 2015 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .
Заявки за участие в Общото събрание (на индивидуалните и колективните членове) се изпращат до 26 март 2015 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

-------------------------------------------------------------------

Писмо покана за участие в Общото събрание
Заявка за участие на член – юридическо лице ()
Заявка за участие на индивидуален член ()
Пълномощно за представителство на член – юридическо лице ()

 
Библиотеките променят живота - видео на Public Libraries 2020 Печат

Видеото показва някои от предизвикателствата на 21-ви век и как 65 000 обществени библиотеки в Европа работят всеки ден, за да помагат на хората да отговорят на тези предизвикателства.

 
Честита Нова 2015 година! Печат
ББИА
Уважаеми колеги,
Скъпи приятели,
 
На прага сме на годината, в която Българската библиотечно-информационна асоциация ще чества 25 години от своето основаване. За четвърт век, стъпка по стъпка, ББИА израстна и получи признание не само в страната, но и в чужбина, за високия професионализъм при утвърждаването на библиотечния сектор като неотменна и важна предпоставка за устойчивото развитие на българското общество. 
Имаме много поводи за гордост през изминалите години, но успехите на ББИА не биха били възможни без всеотдайността и подкрепата на нейните членове и съмишленици.   
Убедена съм, че в тези дни на равносметка всеки от нас ще обърне поглед назад към поводите за лично удовлетворение и с още по-голяма увереност ще погледне напред с надежда към едно по-добро бъдеще.
Нека заедно приемем предизвикателствата и допринасяме за постигане на общите ни цели.
Пожелавам Ви много енергия и вдъхновение през Новата година. Нека 2015 е щедра, спорна и плодотворна!
 
Снежана Янева
 
Скръбна вест Печат
С огромна болка казваме сбогом на Динчо Кръстев!

На 5 януари 2015 г. загубихме изключително ерудиран колега и библиотечен лидер, който оставя ярка следа и голяма празнота в нашата професионална среда. Човек със съвременно мислене, с голям интелект, култура и размах, той изграждаше визии и ги осъществяваше с доверие и уважение към екипа, с който работеше. 

Динчо Кръстев създаде сериозни и трайни международни контакти, инициира значими за библиотечния сектор проекти с национално и международно значение.
Неговият принос за модернизирането на библиотечните дейности в България е и в това, че той ги направи съизмерими със световните постижения. Чрез високия си професионализъм и личните си качества той ни приобщи към световната професионална общност.

Сбогом, Динчо!

Опелото ще се състои на 11 януари (неделя), в църквата „Св. София“, от 13.30 ч.
 
Скръбна вест Печат
Уважаеми колеги, 
С дълбока скръб ви съобщаваме, че загубихме нашата колега Мими Жингова,
Директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград. 

Мими Жингова беше дългогодишен и активен член на нашата организация, председател на териториалната секция на ББИА. Винаги отворена за професионалните новости, всеотдайна и отзивчива тя ще остане в нашите спомени с високия си професионализъм, с уважението към колегите и със своята съпричастност към проблемите на библиотечната общност. 

Скърбим за Мими, ще липсва на всички ни. Поднасяме нашите съболезнования към нейните близки и колектива на библиотеката. 

Светла памет! 

ББИА
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 57 - 65 от 65
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.