Фондация Америка за България
Начало arrow За нас arrow Годишни награди arrow Наградени по години
Наградени по години
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2020 Печат

През 2021 г. Годишните библиотечни награди на ББИА се връчиха за единадесета поредна година. Заради COVID-19 пандемията награждаването, което по традиция е в навечерието на 11 май, беше отложено за дните на ХХХI национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID-19 среда“, която се проведе на 14 и 15 октомври в новата сграда на РБ „Пейо К. Яворов“ – Бургас. На 14 октомври в Изложбената зала на библиотеката беше проведена тържествената церемония по връчване на наградите за 2020 г. при спазване на всички противоепидемични изисквания.

Наградите бяха връчени от г-жа Спаска Тарандова, изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки“ – България, доц. Васил Загоров, преподавател и ръководител на Катедра „Библиотекознание и библиография” в УниБИТ, г-н Димитър Минев, директор на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив, проф. Емилия Янева, сестра на Снежана Янева и представител на Мемориален фонд „Снежана Янева“, доц. Анета Дончева, преподавател в катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и по места от Милена Марковска, директор на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград и София Пейчева, директор на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2019 Печат

През 2020 г. Годишните библиотечни награди на ББИА се връчиха за десета поредна година. COVID-19 пандемията ни постави пред редица изпитания и награждаването, което по традиция е в навечерието на 11 май, беше отложено за дните на ХХХ национална конференция „Библиотеките в дигиталната епоха“. На 25 октомври в Зала 1 на Централния военен клуб беше проведена тържествената церемония по връчване на наградите.

Наградите бяха връчени от г-жа Вал Стоева, председател на Съвета на Фондация „Детски книги“ и посланик на библиотеките, г-н Александър Кръстев, създател на сайта „Аз чета“, проф. Ирена Петева – ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии и д-р Емилия Милкова, председател на ББИА.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2018 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2018 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 13 май 2019 г. в Софийската градска художествена галерия.

Наградите бяха връчени от г-жа Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, г-жа Силва Налбантян-Хачерян, началник на отдел „Регионални дейности“ в Министерство на културата, Иванка Цанкова, директор по оценката на въздействието на програмите на Фондация „Америка за България“ и г-жа Спаска Тарандова – изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2017 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2017 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 15 май 2018 г. в зала Средец на София Хотел Балкан.
 
Наградите бяха връчени от г-жа Амелия Гешева – зам.-министър на културата, г-жа Емилия Милкова, член на Комисията по културата и медиите в 44-то Народно събрание, г-н Марин Бодаков и г-н Захари Карабашлиев – писатели и посланици на библиотеките и г-жа Спаска Тарандова – изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2016 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2016 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 9 май 2017 г. в зала Средец на София Хотел Балкан.
 
Наградите бяха връчени от г-жа Дона Шийдър – президент на Световната федерация на библиотечните асоциации и институции (ИФЛА), г-жа Ирина Гъркова – Администрация на Президента на Република България, г-жа Искра Михайлова – депутат в Европейския парламент, председател на Комисията по регионална политика на Европейския парламент, г-жа Иванка Цанкова – Фондация „Америка за България” и г-жа Снежана Янева – Председател на Българската библиотечно-информационна асоциация.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2015 Печат

Годишните библиотечни награди на ББИА за 2015 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 9 май 2016 г. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Наградите бяха връчени от Марикен ван Меер от Градската библиотека в Утрехт, Марияна Нешева от Министерството на образованието и науката, проф. Боряна Христова, директор на Националната библиотека, Ирина Гъркова – посланик на библиотеките и член на Обществения съвет на фондация „Глобални библиотеки – България” и Снежана Янева – председател на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.