Фондация Америка за България
Начало arrow За нас arrow Годишни награди arrow Наградени по години
Наградени по години
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2018 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2018 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 13 май 2019 г. в Софийската градска художествена галерия.

Наградите бяха връчени от г-жа Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, г-жа Силва Налбантян-Хачерян, началник на отдел „Регионални дейности“ в Министерство на културата, Иванка Цанкова, директор по оценката на въздействието на програмите на Фондация „Америка за България“ и г-жа Спаска Тарандова – изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2017 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2017 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 15 май 2018 г. в зала Средец на София Хотел Балкан.
 
Наградите бяха връчени от г-жа Амелия Гешева – зам.-министър на културата, г-жа Емилия Милкова, член на Комисията по културата и медиите в 44-то Народно събрание, г-н Марин Бодаков и г-н Захари Карабашлиев – писатели и посланици на библиотеките и г-жа Спаска Тарандова – изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2016 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2016 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 9 май 2017 г. в зала Средец на София Хотел Балкан.
 
Наградите бяха връчени от г-жа Дона Шийдър – президент на Световната федерация на библиотечните асоциации и институции (ИФЛА), г-жа Ирина Гъркова – Администрация на Президента на Република България, г-жа Искра Михайлова – депутат в Европейския парламент, председател на Комисията по регионална политика на Европейския парламент, г-жа Иванка Цанкова – Фондация „Америка за България” и г-жа Снежана Янева – Председател на Българската библиотечно-информационна асоциация.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2015 Печат

Годишните библиотечни награди на ББИА за 2015 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 9 май 2016 г. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Наградите бяха връчени от Марикен ван Меер от Градската библиотека в Утрехт, Марияна Нешева от Министерството на образованието и науката, проф. Боряна Христова, директор на Националната библиотека, Ирина Гъркова – посланик на библиотеките и член на Обществения съвет на фондация „Глобални библиотеки – България” и Снежана Янева – председател на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2014 Печат

Годишните библиотечни награди на ББИА за 2014 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 11 май 2015 г. в зала Средец на София Хотел Балкан, пл. "Света Неделя" № 5, София.

Наградите бяха връчени от г-жа Полина Карастоянова, Председател на Комисията по културата и медиите  към 43-тото НС, г-жа Гинка Чавдарова – Председател на УС на Фондация „Глобални библиотеки – България“, г-н Карл Форцхаймър, съ-председател на Фондация "Америка за България", г-жа Снежана Янева – Председател на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2013 Печат

Годишните библиотечни награди на ББИА бяха обявени на тържество по случай откриването на Националната библиотечна седмица на 12 май 2014 г. в Шератон София хотел Балкан.

Наградите бяха връчени от г-жа Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България; Нейно кралско Височество Принцесата на Кралство Нидерландия Лаурентин – основател и почетен председател на фондация „Четмо и писмо“ в Холандия, специален пратеник на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и развитието, председател на Върховната група по грамотността към Европейската комисия, председател на Холандската асоциация на обществените библиотеки; г-н Карл Форцхаймър, съ-председател на Фондация "Америка за България" и г-жа Снежана Янева – председател на ББИА.

Пълен текст...
 
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2021 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.