Фондация Америка за България

Електронен бюлетинАктуален брой                                         

АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално
Актуално
130 години НВИВ - Пловдив Печат
вторник, 20 октомври 2009
РБ Пловдив
Програма  
за отбелязване 130-годишнината
от основаването на 
Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив
 Честито, колеги!  
 
Съобщение на ЕК за авторското право в икономиката на знанието Печат
понеделник, 19 октомври 2009
ББИАЕвропейската комисия прие съобщение относно авторското право в икономиката на знанието с цел справяне с важните културни и правни предизвикателства на масовата цифровизация и разпространение на книги и особено на фондовете на европейските библиотеки.
Повече в информацията на Нели Огнянова Авторското право в икономиката на знанието.

 

 
Възможност за финансиране на проекти на университетски библиотеки Печат
понеделник, 19 октомври 2009
ББИА
Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявява процедура по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-07/2009 "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации"
Пълен текст...
 
Виртуална библиотека на книжарницата на ЕС (EU Bookshop Digital Library) Печат
понеделник, 19 октомври 2009
ББИА

Сканирането на 12 милиона страници прави възможно безплатното изтегляне на повече от 110 000 публикации на ЕС от виртуалната библиотека на книжарницата на ЕС. На 16 октомври на Франкфуртския панаир на книгата се състоя пускането в действие на библиотеката, като тя предлага всички публикации, редактирани от Службата за публикации, издадени от името на институциите, агенциите и други органи на ЕС от 1952 г. насам.

Повече на страницата на Европейската комисия

 
Научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации" 2009 Печат
четвъртък, 15 октомври 2009
РБ - В. Търново

На 17 и 18 ноември 2009 г. в Народна библиотека "Петко Р. Славейков" – Велико Търново ще се проведе Осма национална научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации". Конференцията обхваща теми в областта на библиотечното дело, печатните комуникации и медиите и е в рамките на тържествата за 120-годишнината на Народната библиотека.

Покана / Заявка за участие / Програма  

 
Представители на българската библиотечна общност участваха в Световния конгрес на ИФЛА Печат
четвъртък, 15 октомври 2009
ББИА

През тази година 18 представители на българската библиотечна общност участваха в редовната годишна конференция и световен конгрес на Международната федерация на библиотечните асоциации и институти - IFLA (www.ifla.org), който се проведе от 23-ти до 27-и август в Милано, Италия.

Пълен текст...
 
Доброволец в РБ - Ловеч Печат
понеделник, 12 октомври 2009
РБ - ЛовечРегионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” осъществява съвместен проект „Утвърждаване на Ловешката библиотека като обществен информационен център” със Сдружение „Екомисия 21 век” - Ловеч. Целта на проекта е да се популяризира дейността на библиотеката и да се утвърди като информационно средище на идеи и инициативи, като привлекателно място за младите хора от града. Проектът е с продължителност шест месеца и дава възможност на различните общности от града да опознаят културата на друга европейска страна; да се проучат, разкрият и реализират многообразните младежки интереси; да стимулира младите хора в четенето като вид дейност, както и стремеж към повишаване на културната грамотност.
Пълен текст...
 
Презентации от семинар по проект ENTITLE Печат
вторник, 06 октомври 2009
ББИА
На 30 септември 2009 г. в Американския кът на Столична библиотека се проведе семинар на тема „Обществените библиотеки и ролята им в ученето през целия живот” по проекта ENTITLE, в който ББИА е българският партньор . 
 
Предоставяме на вашето внимание изнесените презентации в .ppt формат.
 
 
Пълен текст...
 
Лято в НЧ - село Нова черна Печат
петък, 25 септември 2009
Нова ЧернаПрез лятото в читалищната библиотека при НЧ „Васил Йорданов” - село Нова Черна, община Тутракан беше доста оживено. Децата четяха любими книжки, рисуваха, ползваха Интернет, подготвяха си програми и участваха в читалищните мероприятия.
Пълен текст...
 
Конференция по проекта ENTITLE Печат
петък, 25 септември 2009
ENTITLE
Заключителната конференция по проекта ENTITLE на тема "Библиотеки за учене през целия живот" ще се проведе на 16 октомври 2009 г. в Националната библиотека на Унгария в Будапеща. 
Повече информация: http://www.entitlelll.eu/eng/Meetings/Final-Conference
 
<< Първа < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Последна >>

Резултати 651 - 660 от 704
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2018 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.